Δημοπράτηση του έργου ανέγερσης του νέου Ειρηνοδικείου Πύλου

Δημοπράτηση του έργου ανέγερσης  του νέου Ειρηνοδικείου Πύλου

Δημοπρατείται τον επόμενο μήνα το έργο για την ανέγερση του νέου Ειρηνοδικείου Πύλου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του ακινήτου από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», ύστερα από την καθοριστική συμβολή του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για μια ακόμα φορά, στην υλοποίηση έργων υποδομής του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Σαμαρά και του διευθύνοντος συμβούλου των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.», Θανάση Γιάνναρη, στην Πύλο την περίοδο του Πάσχα, και κατόπιν της συνάντησής τους με το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, επισπεύσθηκε η πραγμάτωση του έργου.

Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.) σύμφωνα με πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης για την έγκριση πίστωσης 800.000 ευρώ και την επιχορήγηση της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

Το κτήριο του Ειρηνοδικείου Πύλου θα είναι δύο ορόφων, με πραγματοποιούμενη δόμηση 390μ2 και θα περιλαμβάνει αίθουσα συνεδριάσεων Ειρηνοδικείου, γραφείο ειρηνοδίκη, γραφείο επιμελητή, αίθουσα αρχείου Ειρηνοδικείου και χώρους υγιεινής κοινού και προσωπικού.

«Ευχαριστώ θερμά το διευθύνοντα σύμβουλο των “Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.”, Θανάση Γιάνναρη και τον πρόεδρο του Δ.Σ., Τιμολέοντα Κατσίπο.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον π. πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στην ολοκλήρωση με επιτυχία όλων των αιτημάτων του Δήμου μας.

Υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα των πολιτών του Δήμου Πύλου-Νέστορος, βελτιώνοντας τις υποδομές του τόπου μας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας.