Εν αναμονή των ανακοινώσεων

Εν αναμονή των ανακοινώσεων

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το περιεχόμενο των σημερινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στην Καλαμάτα. Αν αυτό συνδυαστεί με το έντονο προεκλογικό κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, τότε ο πήχης μπορεί να είναι μεγαλύτερος των (κοινών) προσδοκιών.

Σε αυτό το πλαίσιο εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημερινό αποτέλεσμα από την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poors και συγκεκριμένα εάν θα δοθεί το «πράσινο φως» για την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, έπειτα από ένα δεκαετή αποκλεισμό της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατη εκτίμηση του πρωθυπουργού ήταν ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μετά τις εκλογές και αφού έχει προηγηθεί ο σχηματισμός ισχυρής κυβέρνησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι εκτιμήσεις της JP Morgan και της Societe Generale.

Ταυτόχρονα, ο διευθυντής των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία της χώρας από το 2010, ερωτώμενος από την ΕΡΤ για το κατά πόσο είναι εφικτή η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας αυτό το χρονικό διάστημα, σημείωσε ότι «οι αγορές αισθάνονται άνετα και έχουν καθησυχαστεί» με την τρέχουσα πορεία της Ελλάδας. Έτσι, εκτίμησή του ήταν ότι η χώρα οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση πριν ή μετά τις εκλογές.

Χρ.Μ.