Επίσκεψη και επαφές της Κωνσταντίνας Πιέρρου με στελέχη του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Επίσκεψη και επαφές της Κωνσταντίνας Πιέρρου με στελέχη του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας επισκέφτηκε προχθές η υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Κωνσταντίνα Παν. Πιέρρου.

Σύμφωνα με την ίδια: «Κατά την επίσκεψή μου την Τρίτη 18 Απριλίου στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας είχα την τιμή να συναντηθώ και να συνομιλήσω με τη διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη, τη διοικητική διευθύντρια Γεωργία Λιακέα και την τομεάρχη Χειρουργικού Τομέα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Κανέλλα Αραποστάθη.

Επίσης επισκέφθηκα το Τμήμα Αιμοδοσίας, όπου είχα μια εγκάρδια συζήτηση με τη διευθύντρια και προσωπική μου φίλη, Άντζελα Καπόγλη, καθώς και το υπό επέκταση Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου είχα έναν εποικοδομητικό διάλογο με την προϊσταμένη Βιργινία Κουκή.

Συζητήθηκαν όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη Διοίκηση, καθώς και το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό. Ιδιαίτερη δε εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός ότι το Νοσοκομείο της Καλαμάτας από το 1986 θεωρείται άγονη περιοχή, οπότε και από τη μία αποτελεί πόλο έλξης για ειδικευόμενους γιατρούς, αλλά από την άλλη η παραμονή τους είναι προσωρινή, καθώς εν τέλει δεν επιλέγουν να μείνουν μόνιμα εδώ. Ένα, λοιπόν, από τα θέματα που πρέπει να τεθεί επί τάπητος είναι ο σχετικός αποχαρακτηρισμός του νοσοκομείου από άγονη περιοχή.

Το ζήτημα της ασφάλειας του νοσοκομείου είναι ένα από προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, γιατί παρόλο που έχουν γίνει προσπάθειες από τη Διοίκηση, δυστυχώς, δεν είναι αρκετές.

Δεδομένης της χιλιομετρικής απόστασης από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, τα Κέντρα Υγείας Πύλου και Δυτικής Μάνης (στα δυο πιο μακρινά άκρα του νομού) χρήζουν άμεσης στελέχωσης με επιπλέον προσωπικό.

Το ΕΣΥ έχει όνομα και υπογραφή Γεννηματά και οφείλουμε να  τιμήσουμε και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την παρακαταθήκη που μας άφησαν.

Δεσμεύομαι πως θα συνεχίσω να είμαι σε επαφή και επικοινωνία με τους εκπροσώπους της Διοίκησης, των διοικητικών υπαλλήλων και των επαγγελματιών υγείας, γιατί ο κλάδος της υγείας είναι βασική προτεραιότητά τόσο δική μου όσο και του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής».