Η Μητρόπολη Μεσσηνίας πρωτοπόρος και στην Ενεργειακή Αναβάθμιση

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας πρωτοπόρος και στην Ενεργειακή Αναβάθμιση

Ανοιχτή εκδήλωση, με τίτλο: «Προτάσεις της Καλαμάτας στο δρόμο προς την Κλιματική Ουδετερότητα», πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας την Τετάρτη, 5 Απριλίου, στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου και των δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με την ανάδειξη της Καλαμάτας ανάμεσα στις 100 έξυπνες και κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμος Καλαμάτας βρήκε σύμμαχο και αρωγό την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, η οποία παρουσίασε τον προγραμματισμό της για την ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων κτηρίων της.

Συγκεκριμένα, εκ μέρους του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου παρέστη ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο της Ιεράς Μητροπόλεως για την ενεργειακή αναβάθμιση του Μητροπολιτικού Μεγάρου και ευχαρίστησε το δήμαρχο Καλαμάτας, Θ. Βασιλόπουλο, για την αρωγή του Δήμου στη συγκεκριμένη υλοποίηση.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του Ασύλου Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας» και του πολυώροφου κτηρίου που στεγάζονται το Κέντρο Νεότητος και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, αλλά και στην εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο «Αλεξανδράκειο» Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Η εισήγηση του πρωτοσυγκέλλου έτυχε ευρείας αποδοχής και συγχαρητηρίων από τους παρευρισκόμενους και ιδιαιτέρως από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χρύση Νικολαΐδη, για τα στοιχεία των προτάσεων της Ιεράς Μητροπόλεως που θα ενσωματωθούν στο υπό σύνταξη Κλιματικό Συμβόλαιο για την επίτευξη της Κλιματικής Ουδετερότητας έως το 2030.