Η Πελοπόννησος… μαγνήτης για τη χρυσή βίζα

Η Πελοπόννησος… μαγνήτης για τη χρυσή βίζα

Κλείνει το “παράθυρο” για την απόκτησή της σε χαμηλές τιμές

Μόλις 11 ημέρες απομένουν πριν να κλείσει το «παράθυρο» για την εξασφάλιση «Χρυσής Βίζας» σε χαμηλές τιμές και οι ενδιαφερόμενοι κάνουν σπριντ για να προλάβουν τις αλλαγές.

Την ίδια ώρα οι τιμές των διαμερισμάτων στις περιοχές υψηλής ζήτησης από ξένους έχουν απογειωθεί, απομακρύνοντας τους Έλληνες αγοραστές.

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή εκκρεμών αιτήσεων αδειών διαμονής μόνιμων επενδυτών, η Πελοπόννησος βρίσκεται στην τρίτη θέση, κάτω από Κρήτη και Αττική, με τον αριθμό των αιτήσεων να αγγίζει τις 600 (σ.σ. 593 για την ακρίβεια).

Υπενθυμίζεται ότι με τις πρόσφατες αλλαγές στο πρόγραμμα επενδυτικής μετανάστευσης «Χρυσή Βίζα» σε διάφορες περιοχές υψηλού ενδιαφέροντος μετά την 30ή Απριλίου το ελάχιστο όριο επένδυσης, που είναι σήμερα 250.000 ευρώ, διπλασιάζεται.

Για να κατοχυρωθεί, λοιπόν, το δικαίωμα εξασφάλισης άδειας παραμονής με το υφιστάμενο χαμηλό όριο, θα πρέπει μέχρι 30 Απριλίου να έχει υπογραφεί προσύμφωνο αγοραπωλησίας ακινήτου. Στη συνέχεια παρέχεται περιθώριο έως το τέλος του 2023, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγορά και να υποβληθεί αίτηση για τη λήψη της άδειας παραμονής.

Φυσικά,  το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά το Μάιο, όταν θα πάψει να ισχύει η δυνατότητα των ξένων επενδυτών να αγοράζουν ακίνητα με 250.000 ευρώ. Πού θα στραφεί η ζήτηση; Ειδικά ο μεγαλύτερος όγκος της, που σήμερα κατευθύνεται στον κεντρικό τομέα της Αθήνας, όπου υπάρχει ισχυρή ζήτηση για βραχυχρόνιες ενοικιάσεις κατοικιών.