Καλαμάτα: Η 5η καλύτερη πόλη για γραφικές περιηγήσεις με αυτοκίνητο

Καλαμάτα: Η 5η καλύτερη πόλη για γραφικές περιηγήσεις με αυτοκίνητο

Στην 5η παγκόσμια θέση και στην πρώτη σε σχέση με άλλες ελληνικές πόλεις βρίσκεται η Καλαμάτα σε έρευνα του DiscoverCars.com με τους καλύτερους παγκόσμιους προορισμούς για την απόλυτη γραφική εμπειρία οδήγησης.

Η έρευνα κατέληξε σε 20 κορυφαίους προορισμούς από όλο τον κόσμο και η Καλαμάτα βρίσκεται στην 5η θέση. Από την 8η και μετά συναντά κανείς την Κεφαλλονιά, την Κω και τη Ζάκυνθο.

Αξιολογήσεις 150.000 ταξιδιωτών
Ένα οδικό ταξίδι θεωρείται συχνά ταξίδι ζωής, παρέχοντας την ευκαιρία σε κάποιον να ταξιδέψει σε ένα νέο προορισμό και να γνωρίσει νέους πολιτισμούς και κουλτούρες, σύμφωνα με το DiscoverCars.com.

Είτε αναζητάτε μια παγκόσμια εμπειρία είτε απλά θέλετε να γνωρίσετε μερικά νέα αξιοθέατα, η επιλογή του σωστού προορισμού είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία απίστευτων αναμνήσεων, που θα διαρκέσουν μια ζωή.

Ωστόσο, με τόσους πολλούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, μπορεί να αισθάνεστε μπερδεμένος όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας. Γι’ αυτό, το DiscoverCars.com έκανε την έρευνά του με τους καλύτερους παγκόσμιους προορισμούς για την απόλυτη γραφική εμπειρία οδήγησης.

Χρησιμοποιώντας αξιολογήσεις από περισσότερους από 150.000 ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, συγκέντρωσε το creme de la creme των τοποθεσιών οδήγησης, με βάση τις πραγματικές εμπειρίες με κάθε προορισμό.

Υψηλή βαθμολογία για την Καλαμάτα
Τα στοιχεία αποκάλυψαν ότι η Καλαμάτα κατατάσσεται ως η πέμπτη καλύτερη πόλη για γραφική διαδρομή. Η πόλη έλαβε μέση βαθμολογία 9,1/10, καθιστώντας την μια δημοφιλή επιλογή μεταξύ των ταξιδιωτών.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα του DiscoverCars.com αναφέρεται για την Καλαμάτα: «Στην πέμπτη θέση, με βαθμολογία 9,1/10, βρίσκεται η όμορφη μεσογειακή πόλη της Καλαμάτας, στη χερσόνησο της Πελοποννήσου. Η πόλη είναι η μεγαλύτερη της περιοχής της Πελοποννήσου, όπου βρίσκεται το κεντρικό λιμάνι της περιοχής. Η Καλαμάτα έχει πολλά να προσφέρει στους ταξιδιώτες που αναζητούν μια γραφική διαδρομή, όπως εντυπωσιακά ορεινά τοπία, πολυσύχναστα ψαροκάικα και γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια.

Η Καλαμάτα διαθέτει όμορφη αρχιτεκτονική, συμπεριλαμβανομένου του ζωντανού κίτρινου Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν μερικές από τις πιο σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις της περιοχής. Πολλά από τα κτήρια διαθέτουν τις κλασσικές ελληνικές στέγες από τερακότα, με μια ποικιλία από παστέλ χρώματα που χρησιμοποιούνται για τα ίδια τα κτήρια, όπως η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, με το παστέλ ροδακινί εξωτερικό της.

Η Ελλάδα είναι γνωστή για την πλούσια και εκτεταμένη ιστορία και μυθολογία της, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Καλαμάτα φιλοξενεί μερικές εκπληκτικές αρχαίες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του ναού Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες, που βρίσκεται μόλις μία ώρα μακριά από το κέντρο της πόλης με το αυτοκίνητο, και της Αρχαίας Μεσσήνης, ερείπια πόλης που βρέθηκαν μόλις 16 μίλια έξω από την πόλη».

Β.Β.