Τα καλύτερα αξεσουάρ για να… ντύσεις το αυτοκίνητό σου

Τα καλύτερα αξεσουάρ για να… ντύσεις το αυτοκίνητό σου

Μπορεί το εξωτερικό του αυτοκινήτου να είναι αυτό που οι περισσότεροι θυμόμαστε σε ένα μοντέλο, όμως το εσωτερικό του είναι αυτό που του δίνει το απόλυτο στυλ και φινέτσα. Τα αξεσουάρ αυτοκινήτου, οι επενδύσεις και τα υφάσματα είναι αυτά που μετατρέπουν το αυτοκίνητό μας στον απόλυτα προσωπικό μας χώρο ανάλογα με τα γούστα μας. Παράλληλα, με τα κατάλληλα αξεσουάρ εσωτερικού του αυτοκινήτου μπορούμε να το προστατεύσουμε, ώστε να παραμείνει σαν καινούριο για χρόνια.

Ποια αξεσουάρ, όμως, μπορούμε να τοποθετήσουμε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου για καλύτερη εμφάνιση αλλά και τη μέγιστη ασφάλεια; Οι γκουρού των αξεσουάρ αυτοκινήτου μας δίνουν τις καλύτερες ιδέες!

Καλύμματα καθισμάτων

Τα καλύμματα καθισμάτων εφαρμόζουν άψογα στη θέση του οδηγού και του συνοδηγού, προσφέροντας ασύγκριτα οφέλη τόσο σε λειτουργικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, έχουν τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Προσφέρουν καλύτερη εργονομία στη θέση οδήγησης, κάνοντας κάθε διαδρομή πιο άνετη για τη μέση και την πλάτη.
  • Προστατεύουν το κάθισμα από την τριβή του σώματος, έτσι ώστε να παραμένει αλώβητο, να μη χάνει το χρώμα και να μη χαλάει η σύνθεσή του.
  • Προστατεύουν το υλικό του καθίσματος από την ηλιακή ακτινοβολία, οπότε δεν ξεθωριάζει.
  • Προσαρμόζουν το κάθισμα στις αισθητικές μας ανάγκες, αφού τα καλύμματα καθισμάτων βγαίνουν σε ευρεία γκάμα σχεδίων και χρωμάτων.

Καλύμματα τιμονιού και ταμπλό

Στην ίδια λογική με τα καλύμματα καθισμάτων, τα καλύμματα τιμονιού και ταμπλό έχουν ως κύρια λειτουργία να προστατεύουν το υλικό (δέρμα ή πλαστικό) των σημείων αυτών που είναι από τα πρώτα που αλλοιώνονται λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας και της επαφής των χεριών.

Παράλληλα, με το κατάλληλο κάλυμμα μπορείς να αλλάξεις εντελώς την εμφάνιση του αυτοκινήτου, προσθέτοντας δερμάτινα αξεσουάρ και μάλιστα σε διάφορα χρώματα, όπως γκρι, μαύρο και μπεζ.

Και φυσικά, μην ξεχνάμε ότι ειδικά στο τιμόνι η αντιολισθητική προστασία του καλύμματος προσφέρει πολύ υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας.

Ηλιοπροστασία

Η ηλιοπροστασία είναι ο μοναδικός τρόπος να μειώσετε την εσωτερική φθορά του αυτοκινήτου λόγω της ζέστης και της ακτινοβολίας, ειδικά το καλοκαίρι. Επιπλέον, είναι απαραίτητη, για να διατηρήσετε σε φυσιολογική θερμοκρασία το αυτοκίνητο, κάτι που θα φανεί πολύ χρήσιμο αν έχετε παιδιά ή ηλικιωμένους και ειδικά σε περιπτώσεις πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Πατάκια αυτοκινήτου

Τα πατάκια είναι το πρώτο αξεσουάρ που χαλάει στο αυτοκίνητο και είναι απολύτως λογικό, αφού έρχεται σε συνεχή επαφή με τα πέλματα του οδηγού. Επιπλέον, τα πατάκια της αντιπροσωπείας δεν είναι τόσο ανθεκτικά, όσο αυτά που μπορείτε να βάλετε επιπλέον.

Υπάρχου διάφοροι τύποι σε πατάκια αυτοκινήτου, όπως πλαστικά, από δερματίνη, τύπου μοκέτας κλπ. Το κριτήριο για να αποφασίσεις είναι η χρήση που θέλεις να κάνεις αναφορικά με τα πατάκια, αν δηλαδή πρόκειται να κάνεις βαριά χρήση με πολύ νερό, λάσπη, άμμο κλπ, ή αν στόχος είναι η υψηλή αισθητική που θα προσδώσουν τα πατάκια στο αυτοκίνητό σου.

Όσο οι γύρω σου θαυμάζουν την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου σου, εσύ μπορείς να απολαμβάνεις το εσωτερικό του με όλες τις ανέσεις του. Ντύσε το αυτοκίνητο σου με υψηλής ποιότητας καλύμματα καθισμάτων, τιμονιού, ταμπλό, πατάκια αυτοκινήτου, και προστάτεψε το σαλόνι από τον ήλιο με ειδικές ηλιοπροστασίες. Το αυτοκίνητο σου αξίζει τα καλύτερα, ακριβώς όπως και εσύ!