Καλαμάτα: Μάστιγα τα μονίμως παρκαρισμένα – παρατημένα αυτοκίνητα σε δημοτικά πάρκινγκ

Καλαμάτα: Μάστιγα τα μονίμως παρκαρισμένα – παρατημένα αυτοκίνητα σε δημοτικά πάρκινγκ

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στο κέντρο της Καλαμάτας είναι η έλλειψη χώρων στάθμευσης, με τη Δημοτική Αρχή να αναζητά νέους χώρους, αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει ακατόρθωτο, αφού είτε δεν υπάρχουν είτε δε δίδονται από τους ιδιοκτήτες προς μίσθωση στο Δήμο.

Μάλιστα, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Αγγελή είχε απαντήσει, έπειτα από σχετική ερώτηση, ότι μία λύση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να ενοικιαστεί χώρος εκτός κέντρου και το αστικό λεωφορείο να αναλάβει δωρεάν τη μετακίνηση όσων παρκάρουν εκεί.

Στην έλλειψη χώρων στάθμευσης έχει συντελέσει ακόμη το γεγονός ότι κάποιοι δημότες έχουν αποφασίσει να αφήσουν μόνιμα τα οχήματά τους σε δημοτικά πάρκινγκ, με την κατάσταση να γίνεται ακόμα χειρότερη. Πρόκειται για οχήματα πολλές φορές εγκαταλελειμμένα, αλλά δυστυχώς δεν απομακρύνονται από τα συγκεκριμένα σημεία που ο Δήμος Καλαμάτας έχει δημιουργήσει χώρους για παρκάρισμα.

Να σημειωθεί πως το θέμα είχε τεθεί για ακόμα μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυτή τη φορά έπειτα από ερώτηση του Μανώλη Μάκαρη. Όπως είχε αναφέρει, οι θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της Καλαμάτας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, δεν επαρκούν, ζητώντας να μάθει σε ποια φάση βρίσκεται η αναζήτηση θέσεων στάθμευσης από τη Δημοτική Αρχή μέσω της επιτροπής που είχε συστήσει και τι αυτή προτείνει για το όλο ζήτημα.

Για το ίδιο θέμα αναφορά έκανε και ο Δημήτρης Φαββατάς, λέγοντας ότι υπάρχουν μονίμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα, με τη Δημοτική Αρχή να μην κάνει τίποτα.

Ενημέρωσε, δε, το Σώμα ότι μέχρι και στο μικρό πάρκινγκ (στην οδό Νέδοντος) που έχει δοθεί για να παρκάρουν οι περίοικοι, υπάρχουν αυτοκίνητα ενοικιαζόμενα, άλλα που δεν κινούνται και έτσι δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα.

Κλείνοντας είπε ότι στο άλλο μικρό πάρκινγκ, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, υπάρχουν μέχρι και αυτοκίνητα τρακαρισμένα πάνω από δύο χρόνια, επίσης άλλα μόνιμα παρκαρισμένα, ενώ κατήγγειλε υπεύθυνο της Δημοτικής Αστυνομίας που αδιαφορεί για το ζήτημα.

Στα παραπάνω η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Αγγελή απάντησε ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε μια διαδικασία εύρεσης χώρων στάθμευσης, αλλά μέχρι στιγμής οι λύσεις και οι χώροι που έχουν βρεθεί έχουν απορριφθεί, αφού υπήρξαν κάποια προβλήματα στην πορεία.

Πρόσθεσε δε, όπως προαναφέραμε, ότι η Δημοτική Αρχή είναι σε μια συνεννόηση με το Αστικό ΚΤΕΛ για μια συνεργασία, προκειμένου να βρεθεί χώρος που θα είναι πιο έξω από το κέντρο και το Αστικό ΚΤΕΛ να μεταφέρει όποιον παρκάρει εκεί, με την ίδια να εκτιμά ότι το εγχείρημα θα πάει καλά.

Όσο δε για τα αυτοκίνητα που είναι μόνιμα παρκαρισμένα, η κα Αγγελή δεν απάντησε κάτι.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση