Καλαμάτα- Μεσσήνη-Ριζόμυλος: «Προκαλεί ανησυχία σε Αθανασόπουλο η κατάργηση της σιδηροδρομικής γραμμής»

Καλαμάτα- Μεσσήνη-Ριζόμυλος: «Προκαλεί ανησυχία σε Αθανασόπουλο η κατάργηση  της σιδηροδρομικής γραμμής»

Σε παρέμβαση για το δρόμο Καλαμάτα- Μεσσήνη-Ριζόμυλος, εκφράζοντας ανησυχίες για την κατάργηση της σιδηροδρομικής γραμμής, προέβη ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος.

Όπως αναφέρει: «Η δημοσιοποίηση της ζώνης απαλλοτρίωσης για το δρόμο Καλαμάτα- Μεσσήνη-Ριζόμυλος προκαλεί ανησυχία σε ό,τι αφορά την κατάργηση της σιδηροδρομικής γραμμής.  Επιβεβαιώνεται κατ’ αρχάς η ορθότητα της απόφασης της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης να μην εγκρίνουν τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του συγκεκριμένου έργου.

Οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν επιπρόσθετα τις παρεμβάσεις 11 σημείων επί της μελέτης, της χάραξης, καθώς και των τεχνικών χαρακτηριστικών του έργου που κατατέθηκαν από την πλευρά μας, όπου, μεταξύ άλλων, ζητάμε τη διατήρηση της σιδηροδρομικής γραμμής, ώστε να παραμείνει πλήρως λειτουργική.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις με τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου, αλλά και με τον ανάδοχο του έργου, όπου θα ζητήσουμε να γίνουν αποδεκτές και να συμπεριληφθούν στην οριστική μελέτη του έργου οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις μας».