Καλαμάτα: Ζευγάρι πυροσβεστών έσωσε βρέφος

Καλαμάτα: Ζευγάρι πυροσβεστών έσωσε βρέφος

Σωτήρια αποδείχθηκε η επέμβαση ενός ζευγαριού πυροσβεστών, καθώς κατάφεραν να σώσουν ένα βρέφος από σίγουρο θάνατο, όταν σταμάτησε να έχει τις αισθήσεις του.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης, όταν μια μητέρα, ενώ καθόταν σε καφετέρια της πλατείας, αντιλήφθηκε ότι το βρέφος της είχε μελανιάσει, με την ίδια σε κατάσταση σοκ να φωνάζει για βοήθεια.

Για καλή της τύχη σε διπλανό τραπέζι καθόταν ένα ζευγάρι πυροσβεστών εκτός υπηρεσίας, που αφού αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει έτρεξαν άμεσα σε βοήθεια.

Μιλώντας για το περιστατικό, μας είπαν ότι ξαφνικά άκουσαν μια γυναίκα να ζητά βοήθεια αναζητώντας γιατρό, αφού, όπως έλεγε, το μωρό της δεν ήταν καλά. Έτσι πλησίασαν και είδαν ότι είχε μελανιάσει. Τότε αποφάσισαν να του κάνουν μαλάξεις στην καρδιά, με το βρέφος όμως να μην ανταποκρίνεται, ενώ στη συνέχεια του έδωσαν αέρα. Τότε υπήρξε ένας μικρός ρόγχος, κάτι που σήμαινε για τους ίδιους ότι το μωρό επανέρχεται.

Το γύρισαν στο πλάι, το μωρό επανήλθε και έκλαψε, κάτι που ανακούφισε τόσο το ζευγάρι των πυροσβεστών όσο και φυσικά τη μητέρα, ενώ στη συνέχεια το βρέφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αφού έφτασε το ασθενοφόρο στην κεντρική πλατεία.

Σχετικά δε μας τις πρώτες βοήθειες, σχολίασαν ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος, κάτι άλλωστε που αποδείχθηκε έμπρακτα στο συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ πρόσθεσαν ότι πριν από ένα μήνα στο Σώμα τούς έγινε ξανά σεμινάριο από τον Ερυθρό Σταυρό.

Με τη σειρά μας να προσθέσουμε ότι το παραπάνω πραγματικό περιστατικό δείχνει την αξία του να γνωρίζει κάποιος πρώτες βοήθειες και καλό θα είναι, όσοι μπορούν και θέλουν, να απευθυνθούν στον Ερυθρό Σταυρό για να εκπαιδευτούν.
Π.Μπ.