Κορυφαίος προπονητής τζούντο για το 2022 ο Παναγιώτης Μαρκάκης

Κορυφαίος προπονητής τζούντο για το 2022 ο Παναγιώτης Μαρκάκης

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δήμου Ηλιούπολης πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων (Π.Ο.Π.Α),των καλύτερων Προπονητών/τριών για το έτος 2022. Σε μια τόσο σημαντική γιορτή η Καλαμάτα είχε το δικό της τιμώμενο πρόσωπο κι αυτός ήταν ο Παναγιώτης Μαρκάκης, ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής τζούντο στην Ελλάδα για το 2022!

Στην βράβευση, η οποία καλύφθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων και οι : Απόστολος Τσιτσιπάς (Αντισφαίριση), Γεώργιος Πομάσκι (Στίβος),Δημήτριος Ράφτης (Ενόργανη),Θεόδωρος Βλάχος (Υδατοσφαίριση), Γεώργιος Μπαρτζώκας (Καλαθοσφαίριση), Τζιάννη Ποστιλιόνε(Κωπηλασία), Δημήτρης Στεφανίδης(Παραολυμπιακά Αθλήματα), η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, και σημαντικοί προπονητές απ όλα σχεδόν τα αθλήματα.

Επίσης παρευρέθηκαν ο Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Γ. Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Fair Play ,βουλευτές και Ολυμπιονίκες.

Μα αίσθημα δικαίωσης ο Παναγιώτης Μαρκάκης δήλωσε για την ιδιαίτερα τιμητική βράβευση και αναγνώριση που δέχθηκε: «Ευχαριστώ πολύ για την μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό μου, τον Πανελλήνιο Επαγγελματικό Σύνδεσμο Προπονητών Τζούντο (Π.Ε.ΣΥ.Π.Τ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων (Π.Ο.Π.Α).

Το ότι βραβεύτηκα μαζί με κορυφαίους προπονητές που έχουν χαρίσει στην Ελλάδα Ολυμπιακά μετάλλια, ήταν για εμένα η μεγαλύτερη τιμή.

Ήταν μια  επιβράβευση των κόπων καθώς συμπίπτει με τα 20 χρόνια αγωνιστικής πορείας ως προπονητής στον αθλητικό σύλλογο Τζούντο Καλαμάτας.

Η δουλειά και η προσπάθεια όλων αυτών των ετών, κυρίως των αθλητών μου, έφεραν τα καλύτερα θετικά αποτελέσματα. Το να είμαστε στην πρώτη πεντάδα στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ανάμεσα σε 60 συλλόγους αυτό σημάνει πολλά για έναν σύλλογο της επαρχίας. Το να βγάζουμε πρωταθλητές βαλκανιονίκες , σημάνει ακόμα πιο πολλά. Το να μπαίνουν μικροί αθλητές και μεγαλώνοντας να βγαίνουν πρωταθλητές και άνθρωποι χρήσιμοι στην κοινωνία , είναι ένα επίτευγμα που θέλει  ο κάθε προπονητής.

Ευχαριστώ όλους τους αθλητές μου για την στήριξη αυτή!», ανέφερε ο προπονητής του ΑΣ Τζούντο Καλαμάτας.