Με επιτυχία ο 16ος Μαραθώνιος Μεσσήνης – Σειρά τώρα ο αγώνας της Καλαμάτας

Με επιτυχία ο 16ος Μαραθώνιος Μεσσήνης – Σειρά τώρα ο αγώνας της Καλαμάτας

Με μεγάλη επιτυχία και με αυξημένο αριθμό συμμετοχών διεξήχθη την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 ο 16ος Μαραθώνιος της Μεσσήνης, που διοργάνωσε ο Δήμος Μεσσήνης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Σύλλογο Αθλουμένων Μεσσήνης (Σ.Α.Μ.) και ήταν υπό την αιγίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Παράλληλα με τα 42,2 χλμ., πραγματοποιήθηκε με αυξημένες συμμετοχές η σκυταλοδρομία Μαραθωνίου (2Χ21.1 χλμ.), καθώς και οι  παράλληλοι δρόμοι των 10 χλμ, 3 χλμ. και 1000 μ., με τη βροχή που άρχισε να πέφτει μετά τις 10 π.μ. να δυσκολεύει, αλλά να μην πτοεί μικρούς και μεγάλους.

Στον Μαραθώνιο τερμάτισαν 109 αθλητές, στη σκυταλοδρομία συμμετείχαν 19 ομάδες, δηλαδή 38 δρομείς και στα 10 χιλιόμετρα τερμάτισαν 196 δρομείς, ενώ 128 παιδιά και ενήλικες έτρεξαν στους αγώνες μικρών αποστάσεων.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας έδωσε δυναμικό «παρών» στη διοργάνωση με 44 αθλητές και αθλήτριες, όπως συνέβη και με τους υπόλοιπους τοπικούς μας συλλόγους που είχαν επίσης σημαντική εκπροσώπηση (οι εκ των διοργανωτών ΣΑ Μεσσήνης και Μεσσηνιακός, το Kalamata Running Project, η Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά, ο Χανδριναϊκός και φυσικά συμμετοχές ανεξάρτητων δρομέων).

Ο Παναγιώτης Καρούτζος ήταν ο μεγάλος  νικητής του Μαραθωνίου, όπως και πέρυσι με χρόνο 2:34:46’’, ακολούθησε στη 2η θέση ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος με χρόνο 2:49:42’’ και 3ος ο Μιχάλης  Γεωργαντζής με χρόνο 2:53:58’’.

Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε και με ρεκόρ διαδρομής η Παναγιωτοπούλου Ιουλία (3:00:57’’) και ακολούθησαν οι Καλέντζη Μαρία και Πευκιανάκη Ειρήνη για τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Στη σκυταλοδρομία Μαραθωνίου οι νικήτριες ομάδες ήταν: 1η θέση η ομάδα Ζοσκουίν Κλερ – Χριστοφιλόπουλος Στάθης, 2η θέση Γεωργόπουλος Χριστόφορος – Σάτον Χένρι και 3η θέση Μπαζίγος Βασίλειος – Σεβαστέλης Νικόλαος.

Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων 1ος τερμάτισε στους άντρες ο Γιάννης Καλογερόπουλος (Μεσσηνιακός) με χρόνο 00:36:26’’, 2ος ο Δημήτρης Σκρέτας με χρόνο 00:38:42’’ και 3ος ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος με 00:39:41’’.

Στις γυναίκες αντίστοιχα τη 1η θέση πήρε η Ελένη Θεοδωρακοπούλου (Καλαμάτα Running Project) με χρόνο 00:45:10’’, στη 2η θέση η Χριστίνα Χριστοπούλου (Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης) με χρόνο 00:45:42’’ και 3η θέση για την Ιουστίνα Μαυροπούλου με χρόνο 00:48:10’’.

Η αυλαία έπεσε με την τελετή λήξη και τις απονομές, παρουσία του Δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Αθανασόπουλου και άλλων επισήμων. Εκτός από τα έπαθλα στους νικητές όλοι όσοι τερμάτισαν πήραν αναμνηστικό μετάλλιο, μπανάνες, χυμούς και γλυκά από ομάδα εθελοντών, ενώ στο τέλος προσφέρθηκε άφθονο φαγητό (ψητή γουρουνοπούλα και σαλάτες).

Όλα τα αποτελέσματα εδώ

Και βέβαια το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σάββατο 29 Απριλίου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, όπου το απόγευμα θα διεξαχθεί ο 21ος αγώνας της πόλης, με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας να προετοιμάζει πυρετωδώς τη διοργάνωση, η οποία προβλέπεται να έχει εντυπωσιακό αριθμό συμμετοχών.