Mια συνάντηση με τη Σ. Τριανταφύλλου και το νέο της μυθιστόρημα «Άκου το λιοντάρι»

Mια συνάντηση με τη Σ. Τριανταφύλλου και  το νέο της μυθιστόρημα «Άκου το λιοντάρι»

Σε μια συνάντηση με τη Σώτη Τριανταφύλλου, με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα «Άκου το λιοντάρι», μας προσκαλούν το βιβλιοπωλείο «Βιβλιοπολις» και οι Εκδόσεις Πατάκη την Τετάρτη 26 Απριλίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο καφέ BODEGA (πλατεία Βασιλέως Γεωργίου 24).

Το «Άκου το λιοντάρι» είναι το πορτρέτο μιας αθηναϊκής οικογένειας. Η ιστορία των Λεοντάρηδων μοιάζει με εκείνη της γειτονιάς τους, της Φωκίωνος Νέγρη, που στις δεκαετίες του 1960 και του 1970 ήταν γνωστή με το όνομα Βία Βένετο. Αργότερα όλα πήγαν στραβά, σχεδόν όλα: οι Λεοντάρηδες χωρίστηκαν σε εχθρικές φατρίες και είχαν το μερίδιό τους σε αρρώστιες, λάθη και απογοητεύσεις. Η Φωκίωνος Νέγρη έχασε τη λάμψη της και παρήκμασε μαζί τους.

Σε αυτό το μυθιστόρημα, ο αιφνίδιος θάνατος του Ηλία φέρνει στη μνήμη των επιζώντων μια γιορταστική εποχή – στο κέντρο της Αθήνας και μέχρι την πίστα των Go-karts στην αθηναϊκή Ριβιέρα- και όλα όσα συνέβησαν πριν από τη νύχτα του δυστυχήματος στην παραλιακή λεωφόρο.

Λίγα λόγια

Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε στο Φαρμακευτικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής και στο Γαλλικό Τμήμα της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ. Είναι διδάκτωρ στην Αμερικανική Ιστορία και στην Ιστορία των Πόλεων.

Έχει κάνει μεταδιδακτορικές σπουδές στη Φιλοσοφία των Μαθηματικών και στις Διεθνείς Σχέσεις. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, νουβέλες, δοκίμια και διηγήματα. Μεταφράζει από τέσσερις γλώσσες και αρθρογραφεί στον Τύπο.