Μόνο η Καλαμάτα θα επωφεληθεί από το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Μόνο η Καλαμάτα θα επωφεληθεί από το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Υποτονικές οι κρατήσεις στις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας

Ικανοποιητική δείχνει πως θα είναι η κίνηση και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς για την Καλαμάτα, όμως δε φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο στην περιφέρεια του νομού και τις άλλες τουριστικές περιοχές.

Οι μηχανές αναζήτησης για καταλύματα διαμονής δείχνουν ότι η πόλη της Καλαμάτας έχει αγγίξει το 90% της πληρότητας, κυρίως σε επίπεδο ξενοδοχείων, ενώ σε άλλες περιοχές, όπως Πύλος, Τριφυλία και Μάνη, η πληρότητα κυμαίνεται μεταξύ 55-70%.

Κοντινά τα τριήμερα

Τα στοιχεία επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Δημήτρης Καραλής, ο οποίος σημείωσε ότι η κίνηση για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς εμφανίζεται υποτονική στη Μεσσηνία. Η Καλαμάτα είναι η μόνη πόλη που κερδίζει το ενδιαφέρον των επισκεπτών κι αυτό το τριήμερο, ενώ θα κινηθεί σίγουρα πολύ καλύτερα από την υπόλοιπη Μεσσηνία.

«Το ότι “έπεσαν” πολύ κοντά τα τριήμερα του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς δε λειτουργεί θετικά. Πολύς κόσμος μόλις τώρα ολοκλήρωσε την πασχαλινή του έξοδο, η οποία πράγματι κατέγραψε μια πολύ μεγάλη και πρωτοφανή κινητικότητα, κι αυτό φάνηκε στις κρατήσεις που έγιναν. Ο κόσμος χρειάζεται μια ανάπαυλα και λόγω οικονομικών δυσκολιών, αλλά λόγω των επικείμενων εκλογών, που ξέρει ότι θα ταξιδέψει και πάλι, ίσως δύο και τρεις φορές. Οι εκλογές φέρνουν έναν προβληματισμό, που φέρνει με τη σειρά του ανάσχεση στις αποφάσεις του κόσμου», τόνισε ο κ. Καραλής.

Πάντως, τα ξενοδοχεία και στην περιφέρεια της Μεσσηνίας έχουν αρχίσει να ανοίγουν πλέον και να ετοιμάζονται για τη θερινή σεζόν.

Κλείνοντας, ο κ. Καραλής σημείωσε ότι «οι κρατήσεις για το καλοκαίρι κινούνται σε θετικό βαθμό».

Της Βίκυς Βετουλάκη