Ο δρόμος προς την 21η Μαΐου

Ο δρόμος προς την 21η Μαΐου

Κατά «κύματα» εξακολουθούν να εκφράζονται οι απόψεις των Μεσσηνίων γύρω από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Καλαμάτα την περασμένη Παρασκευή.

Από τη μια πλευρά η υπογραφή της σύμβασης για τον οδικό άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος, έπειτα από πολυετή καθυστέρηση, και από την άλλη οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για το έργο που έχει υλοποιηθεί την περίοδο της διακυβέρνησής του, μεταξύ άλλων, με ιδιαίτερη αναφορά στη στήριξη της μεσαίας τάξης, προκάλεσαν… αντικρουόμενες απόψεις στο ακροατήριο.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας στο πλευρό του τον Αντώνη Σαμαρά, απευθυνόμενος στο «παραδοσιακό κάστρο της Νέας Δημοκρατίας, όπως είναι η Μεσσηνία», και ζητώντας τη στήριξη του νομού στις επερχόμενες εκλογές, έκανε λόγο για ξεκάθαρα διλήμματα προόδου ή οπισθοχώρησης.

Η επόμενη «σύμπραξη» των δύο ανδρών, Κ. Μητσοτάκη και Α. Σαμαρά, θα γίνει στις 9 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου πλαισιωμένοι και από τον Κ. Καραμανλή θα απευθύνουν λόγο στην εκδήλωση για την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Ακολούθως, «μια ανάσα» πριν στηθούν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές, στις 18 Μαΐου, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να είναι κεντρικός ομιλητής σε ανοιχτή συγκέντρωση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Χρ.Μ.