Ο Όμιλος D-Marin αποκτά τη διαχείριση της Μαρίνας Πύλου για 40 χρόνια

Ο Όμιλος D-Marin αποκτά τη διαχείριση της Μαρίνας Πύλου για 40 χρόνια

Υπόσχεται επένδυση 15 εκατομμυρίων με σύγχρονες εγκαταστάσεις

Η D-Marin, ο όμιλος των premium μαρινών, με την απόκτηση της διαχείρισης της Μαρίνας Πύλου, σε συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ Α.Ε, φέρνει μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Με τη νέα αυτή συνεργασία η D-Marin σχεδιάζει να δημιουργήσει σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Πύλο, σχεδιασμένες να εμπλουτίσουν την εμπειρία του yachting για τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και διεθνείς προορισμούς.

Προτίθεται δε να επενδύσει πάνω από 15 εκατ. ευρώ για την αναβάθμισή της.

Πολυτελείς εγκαταστάσεις

Η Μαρίνα Πύλου θα επωφεληθεί από τη δέσμευση της D-Marin όσον αφορά στην άριστη εξυπηρέτηση πελατών, τις πολυτελείς εγκαταστάσεις και την άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ επένδυση στην ψηφιοποίηση και την καινοτομία που έχει πραγματοποιήσει ο Όμιλος τα τελευταία χρόνια.

Αυτή η νέα προσθήκη επεκτείνει το δίκτυο των μαρινών της D-Marin, οι οποίες βρίσκονται σε 20 εκπληκτικές τοποθεσίες ανά τον κόσμο. Η Πύλος προστίθεται στις ακόμα τρεις πολυτελείς μαρίνες που διαχειρίζεται η D-Marin στην Ελλάδα (Ζέα, Γούβια, Λευκάδα), ενώ μέσα στους τελευταίους έξι μήνες εισήλθε στην αγορά της Ιταλίας και της Ισπανίας μέσα από την απόκτηση τεσσάρων νέων μαρινών.

Η Μαρίνα Πύλου, στρατηγικά τοποθετημένη στον κόλπο του Ναυαρίνου, προστατευμένη από τον άνεμο, έχει χωρητικότητα 129 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη μήκους έως και 30 μέτρα, καθώς και για τα τοπικά αλιευτικά σκάφη.

Προσβάσιμη από το κοινό

Μιλώντας σχετικά ο Oliver Dorschuck, CEO της D-Marin, δήλωσε: «Η περιοχή της Μεσσηνίας αποτελεί μία από τις καλύτερες τοποθεσίες yachting στη Μεσόγειο. Μαζί με την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. δεσμευόμαστε απέναντι στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και βάζουμε αυτήν την εξαιρετική τοποθεσία στο χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού.

Η επένδυση στη Μαρίνα Πύλου θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με την παροχή περισσότερων χώρων εκδηλώσεων και λοιπών ανέσεων, εστιάζοντας στη βιωσιμότητα και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ευρύτερος χώρος της μαρίνας θα είναι προσβάσιμος από το κοινό για να τον απολαμβάνει ελεύθερα. Ο θαλάσσιος τουρισμός και το yachting αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας μελλοντικά.

Την απόφαση της επιλογής της D-Marin και της Τ.Ε.ΜΕΣ ως προτιμώμενων επενδυτών της Μαρίνας Πύλου για τα επόμενα 40 χρόνια έλαβε το Ελληνικό Ταμείο Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων (ΤΑΙΠΕΔ), εταιρεία μέλος του GROWTHFUND – Εθνικού Ταμείου της Ελλάδος.

Η D-Marin είναι μια ηγέτιδα δύναμη στον τομέα των premium μαρινών που ιδρύθηκε το 2003 και έχει έδρα την Ελλάδα, δραστηριοποιείται σε 20 μαρίνες σε Ελλάδα, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μαυροβούνιο, Κροατία, Ιταλία και Ισπανία με συνολική χωρητικότητα άνω των 10.000 θέσεων ελλιμενισμού και 2.000 θέσεων διαχείμασης στην ξηρά.

Η εταιρεία παραμένει αφοσιωμένη στην παροχή ξεχωριστών εμπειριών yachting, προσφέροντας εξαιρετικά πρότυπα ποιότητας και υψηλές προδιαγραφές εξυπηρέτησης των πελατών και επιχειρηματικών εταίρων της.