Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία παρουσίασε το ψηφοδέλτιο για τη Μεσσηνία

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία παρουσίασε το ψηφοδέλτιο για τη Μεσσηνία

«Δικαιοσύνη παντού» με την κοινωνία στο προσκήνιο

Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου στη Μεσσηνία για τις εθνικές εκλογές στις 21 Μαΐου προχώρησε χθες το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του “Rex”, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Κοινή επωδός όσων πήραν το λόγο ήταν η προσπάθεια να εστιάσουν στην «άβυσσο» που τους χωρίζει από τη Ν.Δ. σε προγραμματικό, ιδεολογικό και ηθικό επίπεδο.

Επίσης, όπως υπογράμμισαν, απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης είναι επιτακτική ανάγκη η αλλαγή προσανατολισμού στη διακυβέρνηση της χώρας, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. από την πρώτη Κυριακή.

Μάλιστα, «καλωσορίζοντας» τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Μεσσηνία, έγινε αναφορά από τον κ. Χαρίτση σε μια κυβερνητική 4ετία χαμένη για την περιοχή μας, χωρίς την υλοποίηση έργων που βρήκε έτοιμα από την προηγούμενη κυβέρνηση και με σημαντική υποβάθμιση των κοινωνικών υποδομών.

Στη χθεσινή εκδήλωση το ψηφοδέλτιο παρουσιάστηκε από το συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής, Γιώργο Μακρή και την πρώην βουλευτή, Γιώτα Κοζομπόλη. Όπως είναι ήδη γνωστό, τα ονόματα είναι τα εξής: Μαρία Βεργινάδη, Γιούλα Ζαχαροπούλου, Χαρά Κιουρή, Πέτρος Κωνσταντινέας, Μανώλης Μάκαρης, Παναγιώτης Στέφανος και Αλέξης Χαρίτσης, νυν βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος.

Παίρνοντας πρώτη το λόγο η κα Κοζομπόλη, σε ένα σύντομο χαιρετισμό της, ανέφερε ότι η σημερινή κυβέρνηση παραδίδει στο τέλος της θητείας της μια κοινωνία… στα γόνατα, με  κυρίαρχα στοιχεία τον αυταρχισμό και τη διαφθορά να “τρώει” όλους τους θεσμούς. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. “Δικαιοσύνη παντού” να καταδεικνύει την απόλυτη ανάγκη ήττας της σημερινής πολιτικής.

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι και υποψήφιες αναφέρθηκαν «στη σημαντική επιδείνωση των στοιχείων που αφορούν στην ανισότητα, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις συνθήκες διαβίωσης στη χώρα μας από το 2019 μέχρι σήμερα, όπως διαπιστώνουν όλες οι επίσημες ανακοινώσεις ανεξάρτητων φορέων, ανατρέποντας με αυτό τον τρόπο  πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα περί “οικονομικής ευημερίας”, “εισοδηματικής ενίσχυσης των ασθενέστερων στρωμάτων”, όπως είναι οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι με χαμηλούς μισθούς και οι χαμηλοσυνταξιούχοι».

Τόνισαν δε, ότι «την τελευταία τετραετία οι ανισότητες έχουν γιγαντωθεί, οι μεσαίοι αγγίζουν τα όρια της φτωχοποίησης, οι αδύναμοι εξαθλιώνονται, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Την ίδια ώρα, τα δικαιώματα, η ποιότητα της Δημοκρατίας και των θεσμών, οι ελευθερίες καταβαραθρώνονται. Τίποτε από αυτά δεν αποτελεί φυσικό φαινόμενο. Πρόκειται για συνειδητή, ιδεολογική πολιτική στρατηγική μιας κυβέρνησης που ακροβατεί μεταξύ σκληρού νεοφιλελευθερισμού και παρακρατικών μεθοδεύσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το σύστημα εξουσίας που εκπροσωπεί επιδιώκουν τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς στην ελίτ, στους κερδοσκόπους, στα συμφέροντα. Με λίγα λόγια, στους χορηγούς τους.

Δε διστάζουν να εργαλειοποιήσουν και συχνά να ακρωτηριάσουν τη Δικαιοσύνη, τη λειτουργία των θεσμών, του Κοινοβουλίου, της ίδιας της Δημοκρατίας».

Το συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα, σύμφωνα με τους ομιλητές, είναι πως «έχουμε μία σαφή αποτυχία της νεοδημοκρατικής διαχείρισης 4ετίας με κοινωνικούς όρους».

Μένει, βέβαια, να δούμε αν η εκλογική ετυμηγορία της κοινωνίας θα επικυρώσει το συμπέρασμα αυτό.
Α.Π.