Οι εκδηλώσεις στο προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής της Σγράπας

Οι εκδηλώσεις στο προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής της Σγράπας

Μέγας αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία τελέστηκε προχτές το απόγευμα στο πανέμορφο προσκήνυμα της Ζωοδόχου Πηγής της Σγράππας του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Στην πανήγυρη της Παναγίας, που τιμάται την Πέμπτη και την Παρασκευή της Διακαινησίμου, το “παρών” έδωσε πλήθος πιστών από νωρίς, από τις περιοχές της Πύλου, της Καλαμάτας και της Τρίπολης. Στις εκδηλώσεις χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους αρχιμανδρίτες Φίλιππο Χαμαργιά, Νικόδημο Αθανασίου, Διονύσιο Χατζηαντωνίου και Νεκτάριο Γαλαριώτη. Το βράδυ τελέστηκε αγρυπνία και το πρόγραμμα συνεχίστηκε χτες με πανηγυρική θεία λειτουργία, λιτάνευση της εικόνας και αγιασμό στην κρήνη. Για το απόγευμα είχε προγραμματιστεί εσπερινός και παράκληση.

Στο χαιρετισμό του ο μητροπολίτης Χρυσόστομος κάλεσε τους πιστούς να έχουν ως πρότυπο και παράδειγμα στο σήμερα το πρόσωπο της Παναγίας, που υπέμεινε τόσες δυσκολίες. Ευχαρίστησε επίσης τους προσκυνητές που ήρθαν από τις διάφορες περιοχές, τον αρχιμανδρίτη – εφημέριο του προσκυνήματος Ειρηναίο Γκουγκούνη, τους κληρικούς που ήρθαν από την Αθήνα, όλους όσους συνέβαλλαν αποτελεσματικά στην διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του ναού αλλά και στην αποκατάσταση των αγιογραφιών και των εικόνων στον εσωτερικό χώρο, το δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα, τους αντιδημάρχους, τους επικεφαλής των μειοψηφιών του Δήμου, τους δημοτικούς συμβούλους που βρέθηκαν στην πανήγυρη, τους βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλο, Περικλή Μαντά και Μίλτο Χρυσομάλλη, τους αντιπεριφερειάρχες Στάθη Αναστασόπουλο, Ανδρέα Τσουκαλά, τους περιφερειακούς συμβούλους και τους πολιτευτές.

Σημαντική στιγμή ήταν όταν ο ίδιος επέδωσε στους ιερείς του Δήμου Πύλου – Νέστορος Γεώργιο Κολοκάθη και Γεώργιο Μητρόπουλο, τον εγκόλπιο σταυρό.