Οι (πιθανοί) αντίπαλοι του πρωταθλητή Μεσσηνίας στα μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική

Οι (πιθανοί) αντίπαλοι του πρωταθλητή Μεσσηνίας στα μπαράζ ανόδου στη Γ΄  Εθνική

Το πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας στη Μεσσηνία, βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση. Απομένουν δε 4 αγωνιστικές για το «φινάλε» και η μάχη του τίτλου μεταξύ της Εράνης Φιλιατρών που βρίσκεται στην κορυφή του ΑΟ Κυπαρισσίας που είναι στη δεύτερη θέση και του τρίτου της κατάταξης, Παμίσου Μεσσήνης, παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο πρωταθλητής Μεσσηνίας μέσω των αγώνων μπαράζ θα διεκδικήσει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, οι οποίοι θα ξεκινήσουν στις 14 Μαΐου. Συμμετέχει δε στον ίδιο όμιλο με τους πρωταθλητές των ΕΠΣ: Αχαΐας, Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας/Ιθάκης.

Από τις 7 ομάδες, οι 3 θα πανηγυρίσουν την άνοδο.

Ας δούμε ποιοι θα είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του πρωταθλητή Μεσσηνίας  στα μπαράζ.

Κατ’ αρχάς το πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας της Αχαΐας διεξάγεται σε 2 ομίλους. Στον 1ο όμιλο, η Θύελλα Πατρών έχει αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για την πρώτη θέση. Στον 2ο όμιλο, την πρώτη θέση διεκδικούν ο Άρης Πατρών (οδηγεί σταθερά την κούρσα) και ο Παναιγιάλειος (βρίσκεται  στη δεύτερη θέση.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση στους 2 ομίλους, θα δώσουν αγώνα μπαράζ και ο νικητής θα αναδειχθεί πρωταθλητής Αχαΐας.

Στην Αρκαδία τώρα, το τίτλο διεκδικούν  το Λεωνίδιο με τον Ερμή Μελιγούς, ενώ την 23η αγωνιστική θα διεξαχθεί το μεταξύ τους ντέρμπι (Ερμής Μελιγούς – Λεωνίδιο), το οποίο θα κρίνει πάρα πολλά.

Στην Ηλεία, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο ΠΑΟ Βάρδας, ενώ στη Λακωνία, τον τίτλο κατέκτησε ο Αμυκλιακός.

Όσον αφορά τώρα στη Ζάκυνθο, μετά από αγώνες  μπαράζ μεταξύ του ΑΟ Λεβάντε και της Θύελλας Αμπελοκήπων, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο ΑΟ Λεβάντε (οι 2 ομάδες είχαν από μία νίκη και ισοπαλία στους τρεις τελικούς, με τον ΑΟ Λεβάντε να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων.

Τέλος, στην ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης, μετά την ολοκλήρωση  του πρωταθλήματος, διεξάγονται  αγώνες μπαράζ με τη συμμετοχή του Παλληξουριακού, του ΑΟ Εικοσιμίας, του ΑΟ Διλινάτων και του ΑΠΣ Πυλαριακού.