Έφτασε τους 20 υποψηφίους η παράταξη του Θανάση Βασιλόπουλου

Έφτασε τους 20 υποψηφίους η παράταξη του Θανάση Βασιλόπουλου

Μία ακόμα πεντάδα υποψηφίων παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, φθάνοντας έτσι τους είκοσι.

Πρόκειται για 20 νέα άτομα στην παράταξη «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας», με κάποια από αυτά όμως να έχουν και στο παρελθόν συμμετάσχει στις αυτοδιοίκητες εκλογές.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων υποψηφίων ο δήμαρχος Καλαμάτας μίλησε για άνδρες και γυναίκες που ενώνουν τις δυνάμεις τους με την παράταξη, για ένα Δήμο φιλικό, ακόμα πιο σύγχρονο και λειτουργικό.

Ένα Δήμο που, όπως σχολίασε, θα συνεχίσει να υπηρετεί την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, έχοντας πάντα στο επίκεντρο την καθημερινότητα των δημοτών.

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλόπουλος παρουσίασε τους υποψηφίους που τον πλαισίωναν.

Ξεκινώντας με τον κ. Χαράλαμπο Αφάλη είπε: «Ο Μπάμπης είναι απόφοιτος της Σχολής Ανθυποπυραγών Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Έχει ολοκληρώσει τη σχολή επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος και είναι τελειόφοιτος της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Καλαμάτας.

Έχει διατελέσει διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Μεσσηνίας και Νομού Σάμου, περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου,

επιτελάρχης του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος με το βαθμό του υποστρατήγου, γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, α΄ υπαρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος με το βαθμό του αντιστρατήγου.

Σε όλες τις θέσεις υπηρέτησε πάντα με αίσθημα ευθύνης και γνώμονα την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Για το λόγο αυτό έχει λάβει σειρά τιμητικών διακρίσεων όπως: Το μετάλλιο Πυροσβεστικής Αξίας Γ, Β και Α’ Τάξης, το Χρυσό Σταυρό Τάγματος Φοίνικα, αλλά και ως ανώτερος ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα.

Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βέργας. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Κακούνη, υπάλληλο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, και πατέρας δύο τέκνων».

Για την κα Κατίνα Γιαννακοπούλου, είπε:
«Η Καίτη έχει υπάρξει ελεύθερος επαγγελματίας πάνω από σαράντα έτη και πλέον είναι συνταξιούχος. Έχει διατελέσει μέλος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμάτας και αντιπρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας για πολλά έτη.

Είναι ιδρυτική πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Φαραί Γιαννιτσανίκων”.

Με πλούσια πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα. Από το 2016 μέχρι και σήμερα εκλέγεται και παραμένει πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου. Έχει αποκτήσει δυο γιους με τον Στάθη Γιαννακόπουλο».

Έπειτα παρουσίασε τον κ. Αναστάσιο Ηλιόπουλο: «Ο Τάσος έχει διατελέσει επί σειρά ετών διευθυντής Αστυνομικού Τμήματος, διευθυντής Τροχαίας Καλαμάτας, αστυνομικός υποδιευθυντής της Α.Δ. Μεσσηνίας, ενώ μετά 34 χρόνια υπηρεσίας είναι πλέον συνταξιούχος με το βαθμό του αστυνομικού διευθυντή.

Έχει ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς έχει υπηρετήσει ως αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.

Είναι παντρεμένος με τη Σταυρούλα Μπούρα με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά».

Για τον κ. Στυλιανό Μητσέα, ο Θανάσης Βασιλόπουλος είπε: «Ο Στέλιος είναι απόφοιτος Επαγγελματικού Λυκείου με κατεύθυνση Διοίκηση – Οικονομία.

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στην πόλη της Καλαμάτας και είναι τεχνίτης κεραμοσκεπών.

Είναι άνθρωπος της προσφοράς. Συμμετέχει και δραστηριοποιείται σε εθελοντικές οργανώσεις της πόλης μας και σε πολιτιστικούς φορείς, πάντα με γνώμονα την αγάπη του για το συνάνθρωπο».

Η παρουσίαση έκλεισε με τον κ. Κωνσταντίνο Μιχαλόπουλο, για τον οποίο ο επικεφαλής της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας» σημείωσε: «Ο Κωνσταντίνος είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ως οικονομολόγος προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας και εργάζεται στο Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Παμίσου, ενώ είναι υπεύθυνος στην οικογενειακή επιχείρηση “Αίθουσες εκδηλώσεων Τέσσερος”.

Έχει διατελέσει πρόεδρος Κοινότητας Θουρίας για πέντε έτη, ενώ μέχρι και σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Κοινότητας. Είναι έγγαμος και έχει αποκτήσει δυο παιδιά».

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση