Περ. Πελοποννήσου: «Όσοι διαφωνούν για την απομάκρυνση των κάδων να προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη»

Περ. Πελοποννήσου: «Όσοι διαφωνούν για την απομάκρυνση των κάδων να προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη»

Να προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσοι δήμαρχοι διαφωνούν με την απόφαση του περιφερειάρχη για την απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων από το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο…

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση από την Περιφέρεια, μετά τις αντιδράσεις και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την εν λόγω απόφαση.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα για την απελευθέρωση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου από στοιχεία αστικού εξοπλισμού -κατά βάση κάδων απορριμμάτων- εκδόθηκε μετά το θανατηφόρο δυστύχημα στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με θύμα εργαζόμενη στην Υπηρεσία Καθαριότητας και τη διαμαρτυρία που ακολούθησε από την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

«Η μέχρι πρότινος ακολουθούμενη πρακτική είχε ως συνέπεια να έχουν υπάρξει -σε επαρχιακούς και εθνικούς οδικούς άξονες- αρκετοί τραυματισμοί, αλλά και θάνατοι, εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων, καθώς οι ταχύτητες που κινούνται τα οχήματα στα πιο πάνω οδικά δίκτυα, ιδιαίτερα τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, είναι σημαντικές.

Θα πρέπει, επομένως, να αναζητηθούν τρόποι ώστε να μην κινούνται απορριμματοφόρα στα εν λόγω οδικά δίκτυα, αλλά παράλληλα να εξυπηρετούνται και οι πληθυσμοί κατά μήκος των δρόμων αυτών.

Στην περίπτωση, ωστόσο, που από πλευράς ορισμένων δημάρχων υπάρχουν ενδεχομένως ενστάσεις ως προς την απόφαση του περιφερειάρχη, δίνεται πάντα η δυνατότητα να προσφύγουν εναντίον της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.