Πολυετή συμφωνία για τη δημιουργία NBA Basketball School στην Costa Navarino

Πολυετή συμφωνία για τη δημιουργία NBA Basketball School στην Costa Navarino

Την πολυετή συμφωνία τους για την ίδρυση και λειτουργία NBA Basketball School στην Costa Navarino ανακοίνωσαν το National Basketball Association (NBA) και η ΤΕΜΕΣ Α.Ε.

Το NBA Basketball School θα ξεκινήσει τον Μάιο και θα απευθύνεται σε νεαρούς παίκτες 6-18 ετών, καθώς και για πρώτη φορά σε ενήλικες άνω των 18 ετών.

Πρόκειται για την πρώτη διεθνή συνεργασία του NBA με έναν τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη, για τη δημιουργία προγράμματος εκμάθησης μπάσκετ, το οποίο θα προσφέρει 5ήμερη, 3ήμερη και ημερήσια συμμετοχή.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προπονήσεις εντός γηπέδου, ανάπτυξη δεξιοτήτων και εκμάθηση τεχνικών του μπάσκετ. Όλοι δε οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το NBA Basketball School.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος στις 8 Ιουνίου θα συμμετάσχουν εκπαιδευτές από το NBA International Basketball Operations, καθώς και κορυφαίοι νυν ή πρώην παίκτες του ΝΒΑ, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Όσο για τις εγγραφές για το πρόγραμμα το οποίο ξεκινά στις 15 Μαΐου, έχουν ανοίξει: costanavarino.com/nba-basketball-school.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε αυτήν τη συνεργασία με την Costa Navarino ως μέρος της συνεχούς δέσμευσής μας για την ανάπτυξη του μπάσκετ στις νεαρές ηλικίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο Associate Vice President of Basketball Operations, Europe and Middle East, Neal Meyer. «Μέσα από αυτό το πρόγραμμα στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για παίκτες όλων των ηλικιών, ώστε να μάθουν τις βασικές αρχές και αξίες του παιχνιδιού -το σεβασμό, την ομαδικότητα και την ηγεσία-υπό την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αναπτύσσουμε περαιτέρω τις αθλητικές μας δραστηριότητες και συνεργαζόμαστε με τον κορυφαίο οργανισμό μπάσκετ στον κόσμο» δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της TEMEΣ Α.Ε., Στέφανος Θεοδωρίδης. «Η συνεργασία αυτή αποτελεί μια μοναδική πρόταση τόσο για νέους όσο και για ενήλικες παίκτες, συνδυάζοντας ένα παγκόσμιας κλάσης πρόγραμμα προπονητικής με υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις και υπηρεσίες φιλοξενίας και αναψυχής».

Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα του NBA Basketball School έχει σχεδιαστεί για να εμπνεύσει νέους παίκτες στο άθλημα και παράλληλα για να παρουσιάζει σε γονείς, προπονητές και οργανισμούς τις δυνατότητες των παικτών. Είναι δε το αποτέλεσμα της συνεργασίας του τμήματος International Basketball Operations του NBA, με ενεργούς αλλά και με πρώην προπονητές του NBA, παίκτες, καθώς και ειδικούς στην ανάπτυξη παικτών.