Πως διαμορφώνεται το προεκλογικό τοπίο στο Δήμο Μεσσήνης

Πως διαμορφώνεται το προεκλογικό τοπίο στο Δήμο Μεσσήνης

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Ηρεμία με τον Γιώργο Τσώνη απόντα αλλά να ετοιμάζεται

Η 9η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, με το κλίμα να είναι σχετικά ήρεμο. Ωστόσο, οι κοκορομαχίες δεν έλειψαν και ειδικότερα ανάμεσα στο δήμαρχο Μεσσήνης και τον πρώην αντιδήμαρχό του Κώστα Μαλιώτη, που πρόσφατα έφυγε από την παράταξη του Γιώργου Αθανασόπουλου και θα είναι υποψήφιος σύμβουλος με τον Γιώργο Τσώνη.

Αιτία της έντασης ήταν αναφορά του Κώστα Μαλιώτη σε συχνές βλάβες των απορριμματοφόρων στο σημείο που εναποθέτουν τα απορρίμματα, υποστηρίζοντας ότι όταν αυτός ήταν αρμόδιος αντιδήμαρχος ήταν λιγότερες, όπως και τα έξοδα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Απαντώντας ο δήμαρχος Μεσσήνης μίλησε για παραλήρημα του Κώστα Μαλιώτη, ενώ τον κατηγόρησε για έλλειψη σοβαρότητας.

Πρόσθεσε δε ότι είναι λογικό να υπάρχουν ζημιές στα συγκεκριμένα οχήματα, ενώ μίλησε για εμπάθεια του πρώην αντιδημάρχου προς τη Δημοτική Αρχή.

Πριν συζητηθούν τα θέματα ημερήσιας διάταξης, ο Γιώργος Δαβίλλας ζήτησε από το Σώμα να ψηφίσει θετικά σε απόφαση που έχουν πάρει αρκετοί σύλλογοι και συμβούλια, με σκοπό σε επόμενο νόμισμα του ευρώ να υπάρχει αναφορά στους Ντρέδες, τιμώντας έτσι τη συνεισφορά τους στην Ελληνική Επανάσταση.

Ο κ. Δαβίλλας, ο οποίος για ώρα μίλησε για τους Ντρέδες, λέγοντας μάλιστα ότι αυτό το έκανε για να μάθει στο Σώμα ιστορία, ολοκλήρωσε λέγοντας ότι αυτή η επιστολή θα έχει τελικό παραλήπτη τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος θα αποφασίσει για το συγκεκριμένο νόμισμα.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Χρήστος Καρύδης, που δήλωσε ότι οι Ντρέδες ήταν από άλλον Δήμο, ενώ στα όρια του Δήμου Μεσσήνης υπήρχαν αυτοί που συμμετείχαν από τα Κοντοβούνια. Πρόσθεσε δε, ότι δεν υπάρχει εισήγηση για το θέμα και ζήτησε να αναβληθεί, κάτι που δεν έγινε, με τον πρόεδρο να δηλώνει «ομόφωνα» και να ξεκινά η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Απών ο Γιώργος Τσώνης που ετοιμάζει την κάθοδό του – Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες
Για ακόμα μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου ο Γιώργος Τσώνης δεν ήταν παρών, όμως αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, δε σημαίνει ότι έχει εγκαταλείψει τα του Δήμου Μεσσήνης. Το αντίθετο μάλιστα, αφού ετοιμάζεται για δυναμική διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου.

Άλλωστε, έχει ήδη πάρει, μεταξύ άλλων, στο πλευρό του τον Γιάννη Λάσκαρη, ο οποίος δήλωνε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, και τον Κώστα Μαλιώτη, που ήταν αντιδήμαρχος του Γιώργου Αθανασόπουλου, ενώ πληροφορίες θέλουν να τον ακολουθούν υποψήφιοι που συμπορεύτηκαν μαζί του και στις προηγούμενες εκλογές.

Στα υπόλοιπα στρατόπεδα, σίγουρη είναι η κάθοδος του νυν δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου, με την παράταξή του να δείχνει συσπειρωμένη, με κάποιες μικρές απώλειες, αλλά και προσθήκες συμβούλων που βρίσκονταν μέχρι πριν από λίγο καιρό στην αντιπολίτευση.

Στην παράταξη του Τάσου Τσερπέ επικρατεί στάση αναμονής, με τον τέως επικεφαλής αυτής, Γιώργο Τσώνη, να τους αιφνιδιάζει, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του και βλέποντας ότι δεν τα παρατά.

Πλέον περιμένουν, ενώ δείχνουν ανοιχτοί σε συνεργασίες, με άτομο όμως κοινής αποδοχής να ηγηθεί και σίγουρα όχι αυτό του Γιώργου Τσώνη.

Βέβαιη θεωρείται και η συμμετοχή της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεσσήνης, με τον νυν επικεφαλής Χρήστο Θεοδωρακόπουλο να παραμένει μπροστά.

Τέλος, την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης έχει δηλώσει και ο Γιώργος Σπυρόπουλος, όμως ακόμα δεν έχει προβεί σε ανακοίνωση ονομάτων και παραμένει άγνωστο τι τελικά θα κάνει.

Όπως και να χει, μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές υπάρχει αρκετός χρόνος και μπορεί τα παραπάνω να ανατραπούν, οπότε ας περιμένουμε τις εξελίξεις.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση