Στην Καλαμάτα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U13 με ρεκόρ συμμετοχών

Στην Καλαμάτα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U13 με ρεκόρ συμμετοχών

Με 282 σκάφη από 52 ιστιοπλοϊκά σωματεία από όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U13 στο Μεσσηνιακό Κόλπο, που διοργανώνει ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αίολος» υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 22 Απριλίου 2023.

«Υποδεχόμαστε στην Καλαμάτα ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό γεγονός, το Open Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist για παιδιά κάτω των 13 ετών» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η εν  λόγω διοργάνωση φέρνει στην περιοχή μας περισσότερους από 700 αθλητές, προπονητές και συνοδούς.

«Η Καλαμάτα έχει παραδοσιακά ιδιαίτερη σχέση με τον ναυταθλητισμό. Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία που επέλεξε την περιοχή μας για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και τον πρόεδρο και τα μέλη του Αίολου για την υποστήριξη αυτής της σπουδαίας αθλητικής διοργάνωσης», ανέφερε ακόμη ο Δήμαρχος, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην οποία μίλησαν ακόμη ο πρόεδρος του διοργανωτή Αιόλου, Χάρης Βγελής, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Πέτρος Κρανιώτης και ο πρόεδρος του ΔΣ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, Τάσος Αγγελής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 282 συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπτιμιστ για παιδιά έως 13 ετών, αποτελούν πανελλήνιο ρεκόρ για τη διοργάνωση.