Τα Χανιά χάλασαν το σερί της Καλαμάτας

Τα Χανιά χάλασαν το σερί της Καλαμάτας

Τα Χανιά αποδείχθηκαν δύσκολος αντίπαλος σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας για την ασταθή Καλαμάτα, δίνοντας τέλος στο νικηφόρο σερί τριών επιτυχιών που είχαν να επιδείξουν οι «μελανόλευκοι».

Τουλάχιστον η τοπική μας ομάδα κατόρθωσε να πάρει το 1-1 και να διασώσει τον βαθμό της ισοπαλίας -αποτέλεσμα που μπορεί να εκληφθεί ως θετικό, δεδομένου ήρθε με δέκα παίκτες, καθώς από το 62ο λεπτό, λόγω αποβολής του Μοζέρ. Μάλιστα σε αυτό το διάστημα οι Κρητικοί ήταν πηγή κινδύνου μέσα από τις αντεπιθέσεις και δημιούργησαν δύο σημαντικές ευκαιρίες, όπου θα μπορούσαν να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη.

Ο Ρόβας ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι ο …μίστερ γκολ για την Καλαμάτα, ανοίγοντας το σκορ στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου (έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινό σουτ, έπειτα από ασταθή απόκρουση του Καλογεράκη σε κεφαλιά του Παπατόλιου). Ο Μάναλης με δυνατό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από φάση διαρκείας, σημείωσε στο 51’ το γκολ της ισοφάρισης για τα Χανιά. Στο ξεκίνημα της συγκεκριμένης επίθεσης οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ. Στο 62’ ο Μοζέρ ανέκοψε αντικανονικά λίγο πριν το κέντρο τη γρήγορη αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, με τον διαιτητή Αλάμπεη να αποβάλει με 2η κίτρινη τον ποδοσφαιριστή της Καλαμάτας, έπειτα από την ατελέσφορη έκβαση της φάσης που είχε συνεχιστεί με «πλεονέκτημα». Όπως και πριν λίγες μέρες στην Πάτρα με την Παναχαϊκή η πλευρά της Καλαμάτας έκανε λόγο για επιλεκτική εφαρμογή του κανονισμού, καθώς υπήρχαν τουλάχιστον 2-3 περιπτώσεις με κράτημα φανέλας που δεν τιμωρήθηκαν (στη μια από αυτές, λίγη πριν την κόκκινη στον Μοζέρ, αντί για τον Κατσούρι ο Αθηναίος ρέφερι έδειξε κίτρινη στον προπονητή του στον πάγκο για διαμαρτυρία).

Τα Χανιά θα μπορούσαν να αποδράσουν από την Καλαμάτα με το διπλό, αν ο Τσέλιος ήταν πιο αποτελεσματικός στο 68’ όταν δέχθηκε τη μακρινή μπαλιά του Ρότσα από δεξιά, αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ από πολύ κοντά στο τέρμα ή στο 82’ αν ο Μπαξεβάνος δεν εξουδετέρωνε κοντράροντας το δυνατό σουτ.  

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Γκεοργκιόσκι): Ταΐρης, Λιποράσε (75′ Αρναρέλλης), Μπαξεβάνος, Λουπάνο, Μοζέρ, Παπατόλιος, Καραγκούνης, Άλβες, Βασιλόγιαννης (85′ Μαρκόφσκι), Πασάς (70′ Ασίγκμπα), Ρόβας (85′ Κωνσταντινόπουλος).

ΧΑΝΙΑ (Λαμπράκης-Μαναρώλης): Καλογεράκης, Κατσούρι (74′ Ιμεραλιλάλι), Ρότσα, Σέχου, Μπάτζιος, Λεμονής, Καμαρά (74′ Μπουτσάκης), Τσέλιος, Μανουσάκης (66′ Ιατρούδης), Κόλα (66′ Μπουρσέλης), Μάναλης.

Ευχαριστίες για τη φιλοξενία

«Η ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς τη διοίκηση της ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ για την άριστη φιλοξενία που παρείχε στην αποστολή της ομάδας μας. Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη της υγεία και επιτυχίες!», ανέφερε σε ανακοίνωσή της μετά το παιχνίδι, η κρητική ομάδα.

Γκεοργκιόσκι: Κούραση, λάθη ατομικά και διαιτητικά, αποβολή και «χαλάρωση» έφεραν το «χ»
Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι ο προπονητής της Καλαμάτας, Ίλτσο Γκεοργκιόσκι, ανέφερε ότι οι επιτυχίες που προηγήθηκαν, αλλά και η κούραση από τα τρία αλλεπάλληλα παιχνίδια συνέβαλαν ώστε η ομάδα να μην ξεκινήσει και να μην ανταποκριθεί όπως θα έπρεπε στο παιχνίδι. Μαζί με ατομικά λάθη, αλλά και κάποιες διαιτητικές αποφάσεις και φυσικά η αποβολή του Μοζέρ, η οποία ήταν καθοριστική, οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα.

Super League 2-Νότιος όμιλος
Αποτελέσματα-πρόγραμμα 19ης αγωνιστικής

Απόλλων Σμύρνης – Παναχαϊκή 1-0

Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’1-0

Καλαμάτα – Χανιά 1-1

Προοδευτική – ΟΦ Ιεράπετρας 1-2

Μεγάλη Δευτέρα (10/4)

Αιγάλεω – Ηρόδοτος 0-3 χ.α.

14.45 ΠΑΟ Ρουφ – ΑΕΚ Β’

15.15 Καλλιθέα – Κηφισιά

Ρεπό: Επισκοπή

Η βαθμολογία

1. Κηφισιά 46

——————————-

2. Απόλλων Σμύρνης 41

3. Καλλιθέα 39

4. Παναχαϊκή 32

5. ΟΦ Ιεράπετρας 32

6. Καλαμάτα 30

7. Ηλιούπολη 29

8. Χανιά 26

9. Αιγάλεω 20

10. ΑΕΚ Β’ 15

11. Προοδευτική 14

——————————

12. Επισκοπή 9)

13. Ολυμπιακός Β’ 8

14. ΠΑΟ Ρουφ 4

-. Ηρόδοτος –

H επόμενη αγωνιστική (Τετάρτη Πάσχα, 19 Απριλίου)

ΑΕΚ Β’-Καλλιθέα

Ηρόδοτος-ΠΑΟ Ρουφ

Ολυμπιακός Β’-Αιγάλεω

Παναχαϊκή-Ηλιούπολη

Επισκοπή-Καλαμάτα

Κηφισιά-Προοδευτική

Χανιά-Απόλλων Σμύρνης

Ρεπό: Ιεράπετρα