Θέματα πυροπροστασίας συζήτησαν περιφερειάρχης με υπαρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

Θέματα πυροπροστασίας συζήτησαν περιφερειάρχης με υπαρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

Με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Μάριο Αποστολίδη, συναντήθηκε προχθές στην έδρα της Περιφέρειας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Στη συνάντηση, παρουσία και του διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου, αρχιπύραρχου Δημήτρη Γεωργανά, συζητήθηκε η συνεργασία της Πυροσβεστικής με την Περιφέρεια, με τον περιφερειάρχη να ενημερώνει τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για την υποδομή που έχει δημιουργηθεί στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πλήρως εξοπλισμένες και οργανωμένες αποθήκες ειδών και εξοπλισμού Πολιτικής Προστασίας.

Ακόμα, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς η εγκατάσταση και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες των συνολικά 63 ανοιχτών μεταλλικών υδατοδεξαμενών χωρητικότητας 40, 100 και 300 κυβικών μέτρων, για τις ανάγκες της πυροπροστασίας, καθώς δίνουν δυνατότητα υδροληψίας τόσο σε επίγεια όσο και σε εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι πάντα αρωγός του Πυροσβεστικού Σώματος ως προς την κάλυψη αναγκών του σε μέσα και υλικά.