«Το τέλος της Μεγάλης Ιδέας: Η Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή»

«Το τέλος της Μεγάλης Ιδέας: Η Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή»

Ο Δήμος Καλαμάτας, το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η κοινωφελής επιχείρηση «Φάρις» διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Το τέλος της Μεγάλης Ιδέας: Η Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας από την Παρασκευή 28 έως την Κυριακή 30 Απριλίου, με πλειάδα ακαδημαϊκών, πανεπιστημιακών καθηγητών και ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι θα αναλύσουν σημαντικές πτυχές του θέματος.

Η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 28 του μήνα στις 6.30 το απόγευμα. Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς θα ακολουθήσει η εισαγωγική ομιλία του ακαδημαϊκού Πασχάλη Κιτρομηλίδη και επετειακή μουσική εκδήλωση με τίτλο «Σαν της Σμύρνης το γιαγκίνι» με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Το Σάββατο 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδρίες: μία το πρωί (9.30-13.00), αφιερωμένη στη λογοτεχνία και τον πολιτισμό, και μία το απόγευμα (18.00-20.30), με αντικείμενο την ιστορία.

Την Κυριακή 30 Απριλίου το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συνεδρία (10.00-12.00), αφιερωμένη στη «Διδακτική της Ιστορίας». Σε όσους παρακολουθήσουν θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. 

Να σημειωθεί το συνέδριο γίνεται με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, των ΓΑΚ Μεσσηνίας, του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, της ΕΡΤ Καλαμάτας, της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας και της Ένωσης Μικρασιατών «Η Ιωνία».