Ξεκινά η υλοποίηση σημαντικών έργων βελτίωσης του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Μεσσηνίας

Ξεκινά η υλοποίηση σημαντικών έργων βελτίωσης  του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Μεσσηνίας

Ναι της Περιφέρειας στην παραχώρηση της «Μπιρμπίτας» στο Δήμο Καλαμάτας

Τις συμβάσεις με τους αναδόχους δύο οδικών έργων της Μεσσηνίας υπέγραψε χθες βράδυ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Αρχικά, υπέγραψε την υλοποίηση του μεγάλου έργου που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με 3,2 εκατ. ευρώ και αφορά έργα βελτίωσης στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας και, κυρίως, το εθνικό. Επίσης, υπέγραψε τη βελτίωση του δρόμου Πλατάνια – γέφυρα Νέδα, το οποίο, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, έπρεπε να έχει υλοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά τώρα τελεσιδίκησαν όλες οι διαδικασίες.

Έργα
Επίσης, είπε ότι για το οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας μπορούν να αντληθούν άμεσα από το Ταμείο Ανάκαμψης άλλα 8-9 εκατ. ευρώ και έτσι στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο να εκτελεσθούν βελτιώσεις και συντηρήσεις που θα φτάσουν συνολικά τα 12 εκατ. ευρώ.

Με τη σύμβαση των 3,2 εκατ. ευρώ που υπογράφηκε χθες, θα εκτελεσθούν εργασίες στους εξής δρόμους:

-Εθνική Οδός 7 Καλαμάτα – Τσακώνα

-Εθνική Οδός 9Α Τσακώνα – Καλό Νερό

-Εθνική Οδός 9 Πύργος – Μεθώνη

-Εθνική Οδός 82 Καλαμάτα – Πύλος

-Επαρχιακή Οδός 1 Καλαμάτα – Καρδαμύλη (συμπεριλαμβανομένων Βέργας και Αλμυρού)

-Επαρχιακή Οδός 15 Φιλιατρά – Μαραθούπολη

-Επαρχιακή Οδός 9 Ριζόμυλος – Κορώνη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο δρόμο Μεσσήνης – Εύας – Λάμπαινα, για τον οποίο θα ακολουθούσε σύσκεψη, προκειμένου να συζητηθεί η επιπλέον χρηματοδότηση που απαιτείται, καθώς -όπως τόνισε- πριν καν ξεκινήσει χρειάζεται επιπλέον 1 εκατ. ευρώ για τους αγωγούς ύδρευσης.

Επιπρόσθετα, στις δηλώσεις του ο περιφερειάρχης είπε ότι ο Δήμος Καλαμάτας ζήτησε να του παραχωρηθεί η έκταση της «Μπιρμπίτας» και αυτό θα γίνει, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο Δήμος έχει «την ευθύνη διαχείρισης των ζητημάτων των Ρομά».

Τέλος, δεχόμενος ερώτηση για τις εκλογές, ευχήθηκε να υπάρξει κυβέρνηση τον Ιούλιο για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες. Για δε τις αυτοδιοικητικές του Οκτωβρίου, είπε ότι είναι 150 ημέρες μακριά, όπως και ότι ο δικός του συνδυασμός θα είναι έτοιμος την κατάλληλη ώρα, ενώ θα είναι και διακομματικός.