Ξεπερνά το 20% η μείωση πτήσεων φέτος για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Ξεπερνά το 20% η μείωση πτήσεων  φέτος για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Μεγάλο πλήγμα η μείωση πτήσεων της Condor από Γερμανία

Λιγότερες πτήσεις από και προς το εξωτερικό έχει φέτος το αεροδρόμιο Καλαμάτας, ενώ το μεγαλύτερο πλήγμα αφορά στους Γερμανούς επισκέπτες της περιοχής, καθώς η βασική εταιρεία, η Condor, σταμάτησε όλες τις πτήσεις της προς Καλαμάτα από πόλεις της Γερμανίας και διατηρεί μόνο μία την εβδομάδα.

Το πτητικό τους πρόγραμμα εις βάρος της Καλαμάτας άλλαξαν κι άλλες αεροπορικές εταιρείες, επιλέγοντας άλλους προορισμούς, ενώ σύμφωνα και με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Aegean μετά το Μάιο σταματά τις πτήσεις από το εξωτερικό για Καλαμάτα και τις αρχίζει πάλι από τέλος Σεπτεμβρίου.

Όλα αυτά μαζί οδηγούν σε μια μείωση πτήσεων για το αεροδρόμιο Καλαμάτας που ξεπερνά το 20%!

Συρρικνωμένο πτητικό πρόγραμμα

Χθες ανακοινώθηκε από τον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας το επίσημο πτητικό πρόγραμμα για το Μάιο (βλ. πίνακα), το οποίο είναι εμφανώς συρρικνωμένο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό και με πολύ λιγότερους προορισμούς. Οι πληροφορίες λένε ότι το ίδιο θα γίνει και κατά τους επόμενους μήνες.

Η δε μείωση είναι εμφανής τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα. Ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν… «προλάβαιναν» να προσγειωθούν και να απογειωθούν αεροπλάνα, φέτος η κατάσταση προβλέπεται πολύ πιο ήρεμη.

Οι πτήσεις ήταν λιγότερες από την αρχή του πτητικού προγράμματος για το 2023 και, δυστυχώς, δεν άλλαξε τίποτα στη συνέχεια. Αντίθετα, τα πράγματα μάλλον έγιναν χειρότερα.

Μεγάλο πλήγμα οι Γερμανοί επισκέπτες

Όπως προαναφέραμε, το μεγαλύτερο πλήγμα είναι οι πτήσεις από Γερμανία και ιδιαίτερα της  Condor, η οποία αποφάσισε να μην έχει φέτος τόσες πολλές συνδέσεις με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Αυτό δημιουργεί σοβαρά ζητήματα πρόσβασης σε Γερμανούς τουρίστες που επιλέγουν τη Μεσσηνία για τις διακοπές τους, όπως και σε πολλούς Γερμανούς που έχουν ιδιοκτησίες στο νομό μας και πηγαινοέρχονται στην πατρίδα τους.

Στο πλαίσιο αυτό και η Aegean σταματά την καλοκαιρινή περίοδο τις πτήσεις από το εξωτερικό για Καλαμάτα, με στόχο να τις ξεκινήσει εκ νέου από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Στο σχεδιασμό αυτό περιλαμβάνονται οι τέσσερις πτήσεις της την εβδομάδα από και προς την Αθήνα, ώστε να εξυπηρετεί όσους φτάνουν στο Ελευθέριος Βενιζέλος και θέλουν να έρθουν στη Μεσσηνία.

Επίσης, φέτος δε θα έρθουν οι πτήσεις από Τσεχία, αλλά ούτε και από Βρυξέλλες και Στουτγάρδη. Ωστόσο, θα έχουμε σύνδεση με το Ισραήλ.

Της Βίκυς Βετουλάκη