2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας: Εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Φινλανδία

2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας: Εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Φινλανδία

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS +2021-27 «Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1 Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης Erasmus + 2021» το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας  συμμετέσχε σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο “Promoting Intergration and multicularism in Democratic societies” (Προώθηση της ένταξης και της πολυπολιτισμικότητας στις δημοκρατικές κοινωνίες) στην Κούβολα  της Φινλανδίας, από τις 30 Απριλίου ως τις 5 Μαΐου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι μαθήτριες Μουτζούρη Αναστασία-Ευγενία, Μπέλμπα Μελίνα-Ελέσα, Παπαιωάννου Μαρία-Ευσταθία, Παπαχρήστου Ιωάννα- Γεωργία, Περρωτή Κωνσταντίνα και οι καθηγήτριες Δημητρίου Ελίνα και Μαρινοπούλου Ηλέκτρα.

Στo πλαίσιο του προγράμματος αυτού οι μαθήτριες συμμετείχαν σε μαθήματα και εργαστήρια που οργανώθηκαν από το σχολείο φιλοξενίας.

Στόχος τους ήταν η προώθηση της συνεργασίας μαθητών διαφορετικών εθνοτήτων, η κατανόηση του πολιτιστικού και γεωγραφικού πλαισίου της χώρας φιλοξενίας και η κατανόηση των λόγων που οδηγούν σε προσφυγικές ροές και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες. Επίσης, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το φινλανδικό μοντέλο εκπαίδευσης και επισκέφτηκαν νεόδμητο Δημοτικό Σχολείο που περιλαμβάνει τμήματα ένταξης μεταναστών και ΑμεΑ.