Ανάγκη… μετακόμισης της Δημοτικής Πινακοθήκης “Α. Τάσσος”

Ανάγκη… μετακόμισης  της Δημοτικής Πινακοθήκης “Α. Τάσσος”

Ακόμα μια παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την περασμένη Τρίτη, τέθηκε και πάλι το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης “Α. Τάσσος”.

Στους χώρους της, ως γνωστόν,  φιλοξενείται ένας πολύτιμος θησαυρός της εικαστικής νεοελληνικής τέχνης με πάνω από 500 έργα στη μόνιμη συλλογή της και αποτελεί ιδανικό προορισμό για επισκέψεις φιλότεχνων, αλλά και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από όλη την Ελλάδα.

Έτσι, στο πλαίσιο της αναβάθμισής της και της ορθολογικής αξιοποίησης των χώρων της, προτάθηκε να μελετηθεί και η μεταστέγασή της, αφού παρουσιάζει αρκετές ελλείψεις, κυρίως στην αδυναμία πρόσβασης ΑμεΑ, αλλά και σε εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, υιοθέτησε την αναγκαιότητα μεταφοράς της σε άλλο κτήριο του Δήμου και υποστήριξε ότι πολύ σύντομα θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις στο θέμα αυτό.

Πάντως, μέχρι σήμερα, η επικρατέστερη άποψη είναι η Δημοτική Πινακοθήκη να φιλοξενηθεί στους χώρους του Ιστορικού Δημαρχείου, ένα κτήριο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας, αλλά και εύκολα προσβάσιμο για πολίτες και επισκέπτες, μια και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Από την άλλη πλευρά, εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου από το διευθυντή του Εικαστικού Τομέα της «Φάρις», Παναγιώτη Λαμπρινίδη.

Τα παιδιά έκαναν μια σύντομη και καίρια αναδρομή στην ιστορία της εικαστικής τέχνης, ενώ εντρύφησαν στον κόσμο της ζωγραφικής, της χαρακτικής, της γλυπτικής του κολάζ.

Α.Π.