Ανησυχία από τα 4 περιστατικά βίας μέσα σε 15 μέρες στην Καλαμάτα

Ανησυχία από τα 4 περιστατικά βίας μέσα σε 15 μέρες στην Καλαμάτα

Ανήλικοι που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό 35χρονου στην πλατεία, τώρα ξυλοκόπησαν ανήλικους

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Καλαμάτας η επαναλαμβανόμενη – τον τελευταίο μήνα- βία που εκδηλώνεται από νεαρούς και ανήλικους, με τέσσερα σοβαρά περιστατικά ήδη να καταγράφονται από τις 23 Απριλίου έως σήμερα.

Το βράδυ του Σαββάτου δύο 15χρονοι και ένας 16χρονος ξυλοκόπησαν ανελέητα – και από τα μέχρι τώρα στοιχεία χωρίς ιδιαίτερο λόγο- δύο συνομηλίκους τους, με αποτέλεσμα να τους στείλουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Δύο εκ των δραστών αυτού του επεισοδίου ήταν και πρωταγωνιστές στο πρώτο επεισόδιο που συνέβη στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας σε βάρος 35χρονου στις 23 Απριλίου.

Μάλιστα, αυτές τις μέρες κυκλοφορεί και ένα άκρως σοκαριστικό βίντεο από το επεισόδιο στις 23 Απριλίου με τον άγριο ξυλοδαρμό του 35χρονου, το οποίο, όπως φαίνεται, τραβούσαν κάποιοι από την παρέα των δραστών.

Νέο άγριο περιστατικό
Το νέο άγριο περιστατικό συνέβη περίπου στις 9.00 το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Υπαπαντής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν το ένα από τα δύο θύματα άρχισε να δέχεται τηλεφωνήματα από τους δράστες στα οποία τους έβριζαν. Τρίτο άτομο που συνδέεται και με τις δύο παρέες, προέτρεψε την παρέα των ανήλικων θυμάτων να συναντηθεί με τους δράστες και να ζητήσουν συγγνώμη για να μην έχουν μεγαλύτερα μπλεξίματα.

Το ραντεβού κλείσθηκε στην περιοχή της Υπαπαντής, όπου, όπως είπαν τα θύματα, αναίτια δέχτηκαν την επίθεση των δραστών, οι οποίοι άρχισαν να τους χτυπούν με κλωτσιές και μπουνιές στο σώμα και το πρόσωπο.

Ένας 15χρονος κι ένας 16χρονος ξυλοκοπήθηκαν από τους δράστες και χρειάσθηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να τους παρασχεθούν πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε άμεσα στην Αστυνομία και μέσα σε λίγες ώρες η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ταυτοποίησε τους δράστες και ξημερώματα του Σαββάτου συνέλαβε δύο 15χρονους κι έναν 16χρονο. Μάλιστα, ο ένας 15χρονος και ο 16χρονος είναι δύο από τα άτομα που εμπλέκονται σε επεισόδιο ξυλοδαρμού 35χρονου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας στις 23 Απριλίου, τον οποίο επίσης είχαν στείλει στο νοσοκομείο με τραύματα.

Μέσα σε 15 ημέρες
Ταυτόχρονα με τους τρεις ανήλικους δράστες συνελήφθησαν ο πατέρας του ενός 15χρονου, οι δύο γονείς του δεύτερου 15χρονου και ο πατέρας του 16χρονου με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα και θα ορισθεί τακτική δικάσιμος για τις κατηγορίες, κατά περίπτωση, της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Αυτό είναι και το τέταρτο περιστατικό βίας μέσα σε 15 ημέρες. Το πρώτο συνέβη, όπως προαναφέραμε, ξημερώματα στις 23 Απριλίου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, όπου μια ομάδα νεαρών διαπληκτίσθηκε και στη συνέχεια ξυλοκόπησε έναν 35χρονο. Τότε συνελήφθησαν ένας 15χρονος, ένας 16χρονος κι ένας 17χρονος, ενώ είχε ταυτοποιηθεί κι ένας 16χρονος. Είχαν συλληφθεί και οι μητέρες τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Ακολούθησε το περιστατικό οπαδικής βίας, στην οδό Λακωνικής, με τον τραυματισμό ενός 31χρονου από ομάδα νεαρών άλλης ομάδας μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακού – ΑΕΚ.

Την προηγούμενη Κυριακή σημειώθηκε το τρίτο περιστατικό, για το οποίο 15χρονος κατηγορείται πως τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη έναν 28χρονο Αρμένιο, έξω από νυχτερινό κλαμπ στην οδό Υπαπαντής. Μάλιστα, ο 15χρονος μετά την απολογία του προφυλακίσθηκε.

Οι δύο ανήλικοι που ξυλοκοπήθηκαν προχθές πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Όπως περιέγραψε η μητέρα του 16χρονου στο MEGA, ο γιος της δέχτηκε γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο: «Του ρίξανε μία γροθιά, τον ζαλίσανε, έπεσε κάτω και μετά το κάνανε σαν, δεν θέλω να τα λέω, στενοχωριέμαι… Τον κάνανε σαν τσουβάλι στο δρόμο και τον κλωτσάγανε. Μου το είπαν πολλοί γνωστοί, η μισή Καλαμάτα τούς είδε».

Της Βίκυς Βετουλάκη