Οι απαγορεύσεις που θα ισχύουν από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας στις περιοχές κολύμβησης

Οι απαγορεύσεις που θα ισχύουν από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας στις περιοχές κολύμβησης

Τους όρους και τις απαγορεύσεις για την κυκλοφορία σκαφών και θαλασσίων μέσων για την προστασία των λουομένων όρισε με απόφασή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Οι απαγορεύσεις και τα μέτρα που ορίζονται από τη συγκεκριμένη απόφαση του Λιμεναρχείου Καλαμάτας ξεκινούν να ισχύουν από την 1η Ιουνίου και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ ρυθμίζουν θέματα που αφορούν στην ασφάλεια ναυσιπλοΐας και την προστασία των λουομένων.

Απαγορεύσεις
Συγκεκριμένα, τη θερινή περίοδο θα ισχύουν τα εξής:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας και αγκυροβολίας των πάσης φύσεως μηχανοκίνητων και ιστιοπλοϊκών σκαφών εντός των χαρακτηρισμένων πολυσύχναστων παραλιών, οι οποίες οριοθετούνται με κίτρινους σημαντήρες, καθώς και 200 μέτρα εξωτερικά από αυτούς για τα θαλάσσια μοτοποδήλατα (jet – ski) ή 100 μέτρα για τα λοιπά μηχανοκίνητα και ιστιοπλοϊκά σκάφη.

-Απαγόρευση αγκυροβολίας πάσης φύσεως σκαφών σε μη πολυσύχναστες παραλίες σε απόσταση μικρότερη των τριάντα μέτρων από την ακτή.

-Απαγόρευση κυκλοφορίας των θαλασσίων μοτοποδηλάτων τύπου jet – ski και ό,τι προσομοιάζει με αυτά, ανεξαρτήτως τύπου και ονομασίας, μεταξύ των ωρών 14.00 – 17.00 στη θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνεται εσωτερικά της νοητής γραμμής που ενώνει την άκρα Καλτέτσι (Δήμου Δυτικής Μάνης) μέχρι το Ακρωτήριο Ακρίτας.

-Απαγόρευση εξόδου των λουομένων πέραν των θαλάσσιων περιοχών που οριοθετούνται με κίτρινους σημαντήρες στις πολυσύχναστες παραλίες.

-Η καθέλκυση και ανέλκυση σκαφών θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από τα κεκλιμένα επίπεδα (γλίστρες), σε λιμάνια, λιμενικά καταφύγια και στη Μαρίνα Καλαμάτας.  

Απαγόρευση αλιείας
-Απαγόρευση της αλιείας με οποιονδήποτε τρόπο σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς στις θαλάσσιες περιοχές εντός των κίτρινων σημαντήρων των πολυσύχναστων παραλιών, καθώς και 100 μ. εξωτερικά από αυτούς. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και εντός των θαλασσίων ζωνών (διαύλων) που δημιουργούνται για τη διευκόλυνση της εκκίνησης – επιστροφής των μηχανοκίνητων θαλασσίων μέσων αναψυχής. Στις μη πολυσύχναστες παραλίες απαγορεύεται η αλιευτική δραστηριότητα από σκάφος εντός της απόστασης των 300 μέτρων από την ακτή σε περίπτωση που υπάρχουν λουόμενοι. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις της αλιευτικής νομοθεσίας.

Στους παραβάτες της απόφασης αυτής επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα που προβλέπονται από το νόμο.