ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Εντυπωσίασε και το 3ο ετάπ, με τους τερματισμούς στην Κυπαρισσία να επιφυλάσσουν ανατροπές

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Εντυπωσίασε και το 3ο ετάπ, με τους τερματισμούς στην Κυπαρισσία να επιφυλάσσουν ανατροπές

Για δεύτερη συνεχή ημέρα, μετά την Καλαμάτα, η Μεσσηνία έζησε χθες συναρπαστικές αγωνιστικές στιγμές, φιλοξενώντας τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος, χαρίζοντας ταυτόχρονα διεθνώς μοναδικά φωτο και βιντεο-στιγμιότυπα φυσικής ομορφιάς.

Το εντυπωσιακό κομβόι με πάνω από 100 επαγγελματίες ποδηλάτες ξεκίνησε το πρωί από την Costa Navarino κι αφού πέρασε από Πύλο-Μεθώνη-Φοινικούντα-Κορώνη-Πεταλίδι-Μεσσήνη-περιοχή αεροδρομίου Καλαμάτας-Μελιγαλά-Κοπανάκι-Καλό Νερό και τερμάτισε στην Κυπαρισσία.

Πλήθος μικροί και μεγάλοι καταχειροκρότησαν τις προσπάθειες των αθλητών και μάλιστα αποδείχθηκε ένας αγώνας με εκπλήξεις και ανατροπές. Το νήμα στο 3ο αυτό ετάπ έκοψε ο Πορτογάλος Γιούρι Λεϊτάο της Caja Rural και εκτός από την εξασφάλιση της μπλε φανέλας ταυτόχρονα ανέβηκε στην 1η θέση της γενικής κατάταξης, εκτοπίζοντας τον Άαρον Γκέιτ (Bolton Equities Black Spoke). Η μέρα ήταν εξίσου σημαντική για τον Κύπριο Ανδρέα Μιλτιάδη, που αγωνίζεται με τα χρώματα της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Ο δώδεκα φορές πρωταθλητής Κύπρου συμμετείχε στο πρώτο «ξεκόλλημα» είκοσι ποδηλατών και πρόσθεσε στη συγκομιδή του δέκα πόντους από το κατηγορίας 1 σπριντ ανάβασης στον Πόρο (έπαθλο πορτοκαλί φανέλας). Μόνο μία φανέλα δεν άλλαξε κάτοχο, η λευκή (ΕΟΤ) για τον καλύτερο αναβάτη κάτω των 23 ετών, την οποία εξακολουθεί να φορά ο Λόγκαν Κάρι της Bolton Equities Black Spoke, έχοντας «χτίσει» μάλιστα μια διαφορά 25’’από τον Φρανσί Ζινό της Bike Aid.

Ο Τομάς Γιάκουμπεκ, παίρνοντας δύο πόντους από το ενδιάμεσο σπριντ ευθείας στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας (πρώτος ήταν ο Δανός Άασκοβ Γέπε Πάλεσεν της Mazowsze Serce Polski), πέρασε προσωρινά μπροστά στην κατάταξη για την Κωτσόβολος κόκκινη φανέλα, αλλά ο Λεϊτάο έδωσε τη δική του απάντηση στο τελικό σπριντ.

Όπως συνέβη και στην Καλαμάτα, έτσι και στην πλατεία Κυπαρισσίας, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές και παράλληλες δράσεις, με επίκεντρο μια πίστα δεξιοτήτων που στήθηκε για μικρούς και τολμηρούς μεγάλους.

Το τελευταίο ετάπ, από την Costa Navarino στην Αρχαία Ολυμπία, προβλέπεται σήμερα συναρπαστικό!

4o ΕΤΑΠ σήμερα 6/5: Costa Navarino (εκκίνηση 9.30 π.μ.) – Αρχαία Ολυμπία 133,5 χλμ (τερματισμός στο Δημαρχείο, μεταξύ 12:50 – 13:20 μ.μ.)

Από την περιοχή της Costa Navarino θα εκκινήσει και το 4ο και τελευταίο ετάπ της φετινής διοργάνωσης (βόρεια της Πύλου), θα κατευθυνθεί προς την ενδοχώρα και αφού περάσει από το παλάτι του Νέστορα στον λόφο του Εγκλιανού, θα επιστρέψει στα παράλια, για να κινηθεί κατά μήκος του Κυπαρισσιακού κόλπου και να τερματίσει στην Αρχαία Ολυμπία, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της υφηλίου. Στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα ολοκληρωθεί ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος του 2023, πιθανότατα σε ένα ακόμη μαζικό σπριντ.

Στο 4ο ετάπ καλά σημεία για τους θεατές είναι η Χώρα, το Πυργάκι Τριφυλίας στο οινοποιείο, οι Γαργαλιάνοι στην κεντρική πλατεία και φυσικά και εδώ, τα σπριντ ευθείας και ανάβασης.  Οι ποδηλάτες θα περάσουν επίσης από Μαραθόπολη, Φιλιατρά, Κυπαρισσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της Μεσσηνίας για το μεγαλύτερο μέρος του φετινού ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος έπαιξε ο Τριφύλιος εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης, Νίκος Κερερές.