Εορτασμός των 20 χρόνων ΚΕΦΙΑΠ με στιγμές συγκίνησης

Εορτασμός των 20 χρόνων ΚΕΦΙΑΠ με στιγμές συγκίνησης

Μια πολύτιμη δομή για την πόλη της Καλαμάτας είναι το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ), όπου έχουν βρει καταφύγιο άτομα με ειδικές ανάγκες και το οποίο προχθές πραγματοποίησε εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του.

Το Κέντρο, που υπάγεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ξεκίνησε με την ονομασία ΚΕΚΥΚΑμεΑ, ενώ πρόκειται για ανοικτή δομή παροχής υπηρεσιών Φυσικής Αποκατάστασης και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης σε επίπεδο πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης.

Πολύτιμη στήριξη, πέραν του προσωπικού, δίνουν οι εθελοντές, με δύο συλλόγους να έχουν παίξει τεράστια σημασία για τη λειτουργία του Κέντρου. Ο λόγος για το Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ.ΑΜΕΑ), καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Μεσσηνίας «Η Υπομονή».

Στην εκδήλωση της Κυριακής έγινε μια αναδρομή των 20 αυτών χρόνων, υπήρξε σχεδιασμός για το μέλλον, ακολούθησαν βραβεύσεις, ενώ ωφελούμενοι του ΚΕΦΙΑΠ, με μαθητές του ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας, ερασιτέχνες ηθοποιούς και μια μεγάλη καλλιτεχνική ομάδα, αναβίωσαν στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου.

Όπως ήταν λογικό το κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο καταχειροκρότησε, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές συγκίνησης, καθώς για κάποιους το ΚΕΦΙΑΠ αποτελεί το δεύτερο σπίτι τους.

Από την πλευρά μας, να προσθέσουμε ότι στόχος όλων των υπηρεσιακών παραγόντων θα πρέπει να είναι η συνεχής βοήθεια και η δημιουργία ενός ξενώνα, αφού αυτό είναι που λείπει από την πόλη και αποτελεί το μεγάλο κενό, όπως μας δηλώνουν κάθε φορά άτομα που ασχολούνται με τις εν λόγω δομές.
Π.Μπ.