Επιτυχημένο το 2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων Δήμου Καλαμάτας

Επιτυχημένο το 2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής  και Ευφυών Συστημάτων Δήμου Καλαμάτας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων που διοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας το περασμένο Σάββατο στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου. Η συμμετοχή ξεπέρασε τους 370 μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου- Λυκείου, οι οποίοι ήταν χωρισμένοι σε 42 ομάδες.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών κρατήθηκε σε μέγιστο επίπεδο από τις δημιουργίες των νέων επιστημόνων, που απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως μπορούν να έχουν λόγο και συγκεκριμένη άποψη για την επίλυση προβλημάτων σε διάφορους τομείς που αφορούν στη διαμόρφωση ενός υγιούς περιβάλλοντος, προκειμένου να αναπτυχθούν.

Κατά το Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν και να αναπτυχθούν σε έξυπνες πόλεις, συστήματα ευφυούς Γεωργίας, πειράματα φυσικής, πειράματα χημείας κ.ά.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων χαιρετισμό απηύθυναν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών Καλαμάτας, Παναγιώτης Πετρόπουλος.