Ίλτσο Γκεοργκιόσκι: Δεν πιστεύω ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα μπορεί να πάει παραπάνω

Ίλτσο Γκεοργκιόσκι: Δεν πιστεύω ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα μπορεί να πάει παραπάνω

Ομάδα που αλλάζει 5 προπονητές σε μια σαιζόν σημαίνει ότι δεν είναι σοβαρή ομάδα

Με εκκρεμότητα ακόμη τη λύση του συμβολαίου του και χωρίς να έχει μάθει από τη διοίκηση το λόγο που έγινε αυτή η μονομερής διακοπή της συνεργασίας, ο μέχρι πρότινος προπονητής της Καλαμάτας, Ίλτσο Γκεοργκιόσκι, μοιράστηκε χθες το μεσημέρι με εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, που είναι άριστες για την πόλη και τον κόσμο της, αλλά πολύ αρνητικές όσον αφορά στη συνεργασία με την ΠΑΕ και την ομάδα.

«Θεωρώ πως δεν με σεβάστηκαν, υποτίμησαν το έργο μου, τη δουλειά μου. Πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο μια ομάδα, μια διοίκηση, να αλλάζει σκεπτικό συνεχώς. Ομάδα που αλλάζει 5 προπονητές σε μια σαιζόν σημαίνει ότι δεν είναι σοβαρή ομάδα. Η ομάδα λειτουργεί ερασιτεχνικά. Δεν με άφησαν να δουλέψω και γι’ αυτό είμαι απογοητευμένος. Ξέρω τη δουλειά μου, πώς πρέπει να την κάνω, αλλά δεν με άφησαν. Εάν μου το επέτρεπαν θα ήμασταν ψηλά», ανέφερε ο κ. Γκεοργκιόσκι, ενώ για τους παίκτες σχολίασε ότι τους λείπει η νοοτροπία του νικητή.

«Όταν ήρθα στην ομάδα κανείς δεν με ενημέρωσε και έφεραν δυο παίκτες (σ.σ. τους Μπουλάρι, Πανουργιά). Κι εντάξει ο ένας είναι καλός παίκτης, αλλά δεν εστιάζω σε αυτό, αναφέρομαι στον τρόπο που λειτουργούν. Δεν είναι νορμάλ. Κανονικά για τις επιλογές επιλογή των παικτών ρωτούν τον προπονητή τι χρειάζεται, σε ποιες θέσεις. Στην τελική, δεν είχαν αποτέλεσμα οι επιλογές που είχαν κάνει από την αρχή. Έχουν πάρει πέντε 9αρια και έναν μόνο εξτρέμ. Η ομάδα δεν έχει ισορροπία. Αυτό είναι ένα από τους λόγους που η ομάδα δεν έχει αποτέλεσμα. Σε αυτή την κατάσταση και με αυτό τον τρόπο λειτουργούν και τον Μουρίνιο να φέρνουν δεν θα πετύχουν τίποτα», πρόσθεσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο πρώην πια προπονητής της Καλαμάτας. Εμμέσως, ο Ίλτσο Γκεοργκιόσκι, υποστήριξε ότι ήταν μεθοδευμένη την επιλογή του Αντώνη Μαυρέα στη θέση του γενικού αρχηγού πριν λίγες εβδομάδες και ο οποίος τελικά τον αντικατέστησε στον πάγκο.

Ο αγωνιστικός απολογισμός του κ. Γκεοργκιόσκι ήταν αρκετά θετικός στον β’ γύρο, με τρεις ήττες στα παιχνίδια με Κηφισιά, Αιγάλεω και Καλλιθέα. «Μόνο η τελευταία ήταν δική μου, για τις άλλες δυο ήττες να το ψάξετε αλλού», σχολίασε με νόημα, επιβεβαιώνοντας και την φήμη ότι συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής του ζήτησε να μην αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Καλλιθέα, χωρίς να εξηγήσει το λόγο!

Μια από τις πηγές του προβλήματος είναι ότι κάνουν πολλοί κουμάντο στην ομάδα, εκτίμησε ο κ. Γκεοργκιόσκι. «Πρώτη φορά βλέπω μια ομάδα να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Όλοι μιλούν στον πρόεδρο κι ο καθένας του λέει αυτό που θέλει, άτομα που δεν πρέπει να τα πιστεύει, καθώς του δίνουν λάθος πληροφορίες, του δημιουργούν μια λανθασμένη εικόνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρ’ ότι φεύγει πικραμένος, είναι άνθρωπος που δεν μετανιώνει για τις επιλογές του και είναι ευχαριστημένος που έζησε μια ακόμη εμπειρία. Ο κ. Γκεοργκιόσκι είναι ανοικτός στην πρόκληση να ξαναδουλέψει στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση να πρόκειται όμως για καλά οργανωμένη ομάδα, και σίγουρα θα ήθελε να ξαναέρθει για διακοπές, καθώς θεωρεί την Καλαμάτα μια πολύ όμορφη πόλη, όπου πρόλαβε να κάνει και πολλούς φίλους.

«Αν με άφηναν να συνεχίσω και του χρόνου, θα έφερνα 5-6 παίκτες δικής μου επιλογής και θα ήμασταν 1οι με διαφορά» ανέφερε ο κ. Γκεοργκιόσκι, έχοντας πλέον γνωρίσει τα δεδομένα της κατηγορίας, ενώ έχει και μια πρόβλεψη-προειδοποίηση: «Αν συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας όποιοι παίκτες και όποιος προπονητής και να έρθει δε νομίζω να είναι πάνω από 4η θέση. Δεν πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο λειτουργίας μπορεί να πάει η ομάδα στην πάρα πάνω κατηγορία», ανέφερε ο έμπειρος προπονητής, ενώ ευχαρίστησε τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας εκφράζοντας την ελπίδα να έρθουν καλύτερες μέρες για την Καλαμάτα…