Καλαμάτα: Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει σε ποια ομάδα βρίσκονται…

Καλαμάτα: Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει σε ποια ομάδα βρίσκονται…

Ναυάγιο της Καλαμάτας με το Αιγάλεω

Η 24η αγωνιστική της Super League 2 επεφύλασσε χθες για την Καλαμάτα οδυνηρή ήττα με 0-2 στο ιστορικού χαρακτήρα ντέρμπι με το Αιγάλεω (αγωνιστικά, ο βαθμολογικός πίνακας δείχνει ότι οι γηπεδούχοι είναι καλύτεροι).

Το «Σίτυ» έδωσε τέλος με ηχηρό τρόπο το αήττητο σερί των 8 αγωνιστικών της τοπικής μας ομάδας, ανοίγοντας το σκορ με απ’ ευθείας φάουλ του Τσιλιγκίρη από πολύ πλάγια (από τη γωνία της μεγάλης περιοχής) και μάλιστα το 0-1 ήρθε στο 33’, την στιγμή ακριβώς που εισήλθαν στο γήπεδο περίπου 10-15 φίλαθλοι των φιλοξενουμένων, οι οποίοι πανηγύρισαν έξαλλα φυσικά, αλλά και αποθρασύνθηκαν προβαίνοντας σε προκλητικές συμπεριφορές (ύβρεις και χειρονομίες).

Το 3ποντο «κλείδωσε» για την ομάδα που καθοδήγησε ως «υπηρεσιακός» προπονητής ο Καλαματιανός γυμναστής, Γιώργος Κουδούνης, στο 66’ με τον Ραμίρεζ, ο οποίος μόλις είχε μπει αλλαγή στο παιχνίδι! Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν περισσότερο το παιχνίδι, βασίστηκαν στις αντεπιθέσεις και πέτυχαν το στόχο τους. 

Η Καλαμάτα υπέπεσε σε σωρεία λαθών, έπαιξε χωρίς «νεύρο», χωρίς λογική και φαντασία στο μεγαλύτερος μέρος του αγώνα,  γεγονός που περισσότερο κι από την ήττα εκνεύρισε τους φιλάθλους, οι οποίοι προέβησαν σε αποδοκιμασίες. Θα μπορούσε πάντως να σκοράρει σε μια από τις φάσεις που δημιούργησε: στο 14’ σουτ του Αρναρέλλη από δεξιά,  μπλόκαρε στην κλειστή γωνία του ο Σκαφίδας. Στο 23’ ο Ρόβας έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Καμαρά -υπόνοια πέναλτι, με τον διαιτητή να δείχνει όμως κίτρινη κάρτα για «θέατρο». Στο 28’ μετά από κάθετη Καραγκούνη, ο Αρναρέλλης σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο β΄ημίχρονο τίποτα…

Διαιτητές: Παπαγεωργόπουλος (Αργολίδας), Αρμακόλας (Κυκλάδων)-Μαυροκορδόπουλος (Αργολίδας).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Ίλτσο Γκεοργκιόσκι): Μέντες, Μoζέρ (71’ Κωνσταντινόπουλος), Λουπάνο (64’ Μπουλλάρι), Μπαξεβάνος, Λιποράσε (46’ Ματέους), Παπατόλιος, Καραγκούνης, Τάτος (64’ Πασάς), Βασιλόγιαννης, Αρναρέλλης, Ρόβας (76’ Μαρκόφσκι).

ΑΙΓΑΛΕΩ (Γιώργος Κουδούνης): Σκαφίδας, Πεχλιβανόπουλος, Μπούσης, Παπανικόλας, Φουρλάνος, Καμαρά, Βλαχομήτρος (60’ Τσίτσαρης), Πολυχρόνης (90′ Καρατάσιος), Τσιλιγκίρης (90′ Παλτόγλου), Μπαστιάνος (60’ Ραμίρες), Κολλάς (67’ Σταματάκης).

Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει σε ποια ομάδα βρίσκονται…
Κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει σε ποια ομάδα βρίσκονται, γιατί αν το είχαν δεν θα επέτρεπαν με τόση ευκολία στο Αιγάλεω να περάσει με …υγιεινό περίπατο από το Στάδιο της Παραλίας, γράφοντας μια μελανή σελίδα στην ιστορία της Μαύρης Θύελλας, με το οδυνηρό 0-2.

Σε ένα από τα πλέον «παραδοσιακά» ντέρμπι οι παίκτες της Καλαμάτας έκαναν χθες το απόγευμα το χειρότερό τους παιχνίδι, γνωρίζοντας δίκαια την εντός έδρας ήττα. Το ότι δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο δεν επαρκεί φυσικά ως δικαιολογία, ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Οι φίλαθλοι της τοπικής μας ομάδας έχουν λιγοστέψει πολύ και θα είναι ακόμη λιγότεροι στο μέλλον αν η εικόνα της ομάδας συνεχίσει να είναι τόσο αδιάφορη (και θα πρέπει να βρεθούν οι υπαίτιοι και οι αιτίες γιατί συμβαίνει αυτό), προδίδοντας επανειλημμένως τις προσδοκίες.

Καμιά 20αριά οπαδοί του Αιγάλεω ακολούθησαν, άλλοι επισήμως κι άλλοι σπάζοντας την απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων φιλάθλων, την ομάδα τους στην Καλαμάτα και πανηγύρισαν μια τεράστια επιτυχία, που ίσως τους επιτρέψει μάλιστα να εξασφαλίσουν το στόχο της παραμονής στη Super League 2.

Οι δεύτεροι μάλιστα και πιο «θερμόαιμοι», δέχθηκαν κανονικό καλωσόρισμα, καθώς είδαν την ομάδα τους να σκοράρει αμέσως μετά την είσοδό τους στο γήπεδο και στο τέλος επιβραβεύθηκαν για την τόλμη τους να φτάσουν έως τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με ένα δεύτερο γκολ που ισοδυναμούσε με θρίαμβο. Ευτυχώς, χάρις και στην καλή αστυνόμευση, δεν είχαμε αξιοσημείωτα εξωαγωνιστικά επεισόδια, όμως οι φίλαθλοι της Καλαμάτας περίμεναν από την ομάδα τους να δώσει μια αγωνιστική απάντηση, που θα έκανε χαρούμενους τους ίδιους και όχι τους αντιπάλους…

Super League 2-Νότιος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός Β’ – ΟΦ Ιεράπετρας 3-2

Απόλλων Σμύρνης – Ηλιούπολη 2-4

Παναχαϊκή – Προοδευτική 0-1

Χανιά – Καλλιθέα 0-0

Επισκοπή – ΠΑΟ Ρουφ 2-3

Καλαμάτα – Αιγάλεω 0-2

Ηροδότος-Κηφισιά 0-3 χ.α.

Ρεπό: ΑΕΚ Β’

Η Βαθμολογία

1. Κηφισιά 57

——————————-

2. Καλλιθέα 50

3. Απόλλων Σμύρνης 45

4. Παναχαϊκή 39

5. ΟΦ Ιεράπετρας 38

6. Καλαμάτα 37

7. Ηλιούπολη 37

8. Χανιά 37

9. Ολυμπιακός Β’ 26

10. Αιγάλεω 26

11. Προοδευτική 22

——————————

12. ΑΕΚ Β’ 17

13. Επισκοπή 12

14. ΠΑΟ Ρουφ 11

-. Ηρόδοτος        –

-Οι ομάδες Β’ των ΠΑΕ δεν υποβιβάζονται

Η επόμενη αγωνιστική (13-15/5)

Καλλιθέα-Επισκοπή

Προοδευτική-Χανιά

ΟΦ Ιεράπετρας-Παναχαϊκή

Κηφισιά-Ολυμπιακός Β’

ΑΕΚ Β’-Ηροδότος

Αιγάλεω-Απόλλων Σμύρνης

ΠΑΟ Ρουφ-Καλαμάτα, Σάββατο 4 μ.μ.

Ρεπό: Ηλιούπολη

-Το ντέρμπι Καλαμάτα-Καλλιθέα για την 26η αγωνιστική θα διεξαχθεί Παρασκευή 19/5.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη