Kalamata Street Pole Vault στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας με κορυφαίους επικοντιστές

Kalamata Street Pole Vault στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας με κορυφαίους επικοντιστές

Ντεμπούτο στην αγωνιστική σεζόν του άλματος επί κοντώ θα κάνουν πολλοί αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο ‘KALAMATA STREET POLE VAULT – VOLVO ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ. Ο ΓΣ ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 με την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου διοργανώνει σήμερα και αύριο 11-12 Μαΐου 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός που βγάζει τον αθλητισμό από το στάδιο και τον πηγαίνει στον κόσμο, καθώς ο πήχης, τα στρώματα, ο διάδρομος και οι κερκίδες θα στηθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης μας!

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές «Οι αγώνες υλοποιούνται σε υπαίθριο χώρο, στην ευρύχωρη κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, γεγονός που προσφέρει την ευκαιρία σε εκατοντάδες πολίτες να παρακολουθήσει ζωντανά άλματα σε ύψη 5 και πλέον μέτρων! Οι πρωταθλητές μας δίνουν υπόσχεση για ένα σπουδαίο θέαμα και οι περισσότεροι εξ αυτών κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο φετινό αγωνιστικό καλεντάρι».

Οι συμμετοχές κορυφαίων αθλητών και αθλητριών θα είναι δεκάδες, με τον συναγωνισμό να ανεβαίνει …κατακόρυφα, καθώς φέτος ο αγώνας έχει διεθνή χαρακτήρα, αναβαθμισμένος στην σειρά: CHALLENGER – WORLD ATHLETICS – CONTINENTAL TOUR 2023.

Συνδιοργανωτές της συνάντησης που αρχίζει σήμερα με το …ζέσταμα είναι ο Δήμος Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Στο Καλαμάτα Street Pole Vault θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι Ελένη Κλαούντια Πόλακ, Demet Parlak (Tουρκία), Sonia Malavisi, Μaria-Roberta Gherca (Ιταλία), Naama Bernstein (Iσραήλ), Γιάννης Ρίζος (περσινός νικητής του αγώνα), Πέτρος Χατζίου, Αντώνης Σάντας, Παύλος Κριαράς, Νίκανδρος Στυλιανού, Max Mandusic, Simone Bertelli (Ιταλία), Robert Renner (Σλοβενία).

Το πρόγραμμα των αγώνων

Η Πέμπτη 11 Μαΐου, είναι η μέρα εξοικείωσης των 60 αθλητών και αθλητριών με τον υπαίθριο στίβο του άλματος επί κοντώ. Την Παρασκευή 12 Μαΐου, το πρόγραμμα είναι αγωνιστικό και περιλαμβάνει 4 αγώνες: 10.00 Παίδων Κ16, 12.00 Κορασίδων Κ16, 17.30 αγώνας Γυναικών, 20.00 Ανδρών. Η βραδιά θα κλείσει με τις απονομές.

Το κοινό θα απολαύσει ζωντανά και ένα ξεχωριστό εναέριο ακροβατικό  σόου από τον Άθλο Καλαμάτας. Την παρουσίαση των αγώνων θα κάνει ο δημοσιογράφος Νίκος Τσώνης.

«Προσκαλούμε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Καλαμάτας να χαρούν και να χειροκροτήσουν τους μεγάλους αθλητές των αγώνων» αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι υπεύθυνοι του ΓΣ Ακρίτα 2016.