Καθηγητές από το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στο ετήσιο συνέδριο Φρενέ στη Γερμανία

Καθηγητές από το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στο ετήσιο συνέδριο Φρενέ στη Γερμανία

Το ετήσιο συνέδριο του δικτύου Φρενέ της Γερμανίας παρακολούθησαν οι καθηγήτριες Πέρσα Κοτσονούρη, Ελένη Μητροπούλου και Βάνα Παναγιωτοπούλου από τις 28 Απριλίου ως την 1η  Μαϊου στην πόλη Rieneck της Βαυαρίας στο πλαίσιο του διαπιστευμένου προγράμματος Erasmus+ 2021-2027.

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί πήραν μέρος στα τριήμερα εργαστήρια μάθησης «η παιδαγωγική Φρενέ στο δημόσιο σχολείο», «περιγραφική αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών» και «ο δημοκρατικός βίος στο σχολικό πλαίσιο». Επίσης, πήραν μέρος σε διάφορα εργαστήρια μικρότερης διάρκειας, όπως το «τυπογραφείο», το «ελεύθερο κείμενο», τη «δημιουργία podcast» και συμμετείχαν σε παιδαγωγικές συζητήσεις που πραγματοποιούνται πάντα σύμφωνα με το πρότυπο της τεχνικής του «συμβουλίου τάξης», ενός δημοκρατικού εργαλείου που ανέπτυξε ο Γάλλος παιδαγωγός Celestin Freinet. Πλέον οι εκπαιδευτικοί θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της γνώσης και των εμπειριών που αποκόμισαν τόσο στο σύλλογο του σχολείου όσο και στο δίκτυο Φρενέ Μεσσηνίας.

Τέλος, οι επαφές και οι γνωριμίες με τους συναδέλφους τους από διάφορα μέρη της Γερμανίας θα συνεχιστούν και μελλοντικά μέσω ανταλλαγής μαθητών και παρακολούθησης εργασιών από εκπαιδευτικούς του σχολείου.