Ο Γιώργος Χατζηπαύλου στο «Θ» για το «Ο ελέφαντας στο δωμάτιο» που έρχεται στην Καλαμάτα

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου στο «Θ» για το «Ο ελέφαντας στο δωμάτιο» που έρχεται στην Καλαμάτα

Μετά μια πανδημία και μια πολύ δημιουργική περίοδο που ακολούθησε, κατά την οποία έγραψε άφθονο υλικό και το δοκίμασε στο κοινό με τη μορφή “Work in Progress”, έφτασε η στιγμή για τα αποκαλυπτήρια! Η 5η solo stand-up comedy του Γιώργου Χατζηπαύλου είναι πανέτοιμη και με αυτήν ο πρωτοπόρος κωμικός θα ταξιδεύσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα.

Ο κορυφαίος Έλληνας κωμικός, για μια ακόμη φορά, εμπνέεται από την καθημερινότητα, τις σχέσεις, τα παράδοξα αυτής της ζωής, όσα δεν τολμάμε να πούμε παρότι σκεφτόμαστε έντονα, και τα «φωτίζει» με το δικό του, μοναδικά απολαυστικό τρόπο.

Μια πρόγευση δίνει σήμερα στο «Θάρρος»:

-H 5η solo παράστασή σας μας συστήνει… «Έναν ελέφαντα στο Δωμάτιο». Πώς προέκυψε ο τίτλος και τι πρόγευση επιθυμείτε να δώσετε στο κοινό μέσω αυτού;

Είναι μια έκφραση που χρησιμοποιώ αρκετά και είχα σκεφτεί στο παρελθόν ότι το νόημά της θα μπορούσε να είναι η κεντρική ιδέα μιας παράστασης stand-up. Οπότε τα θέματα όλα είναι σε αυτή τη γραμμή, μεγάλα και μικρά ζητήματα που μπαίνουν εμπόδιο ανάμεσα σε μας και την ευτυχία. Είναι ένα σημείο που πάντα υπάρχει αρκετή κωμωδία.

-Γιατί κάποια πράγματα, παρότι τα σκεφτόμαστε έντονα, δεν τολμάμε να τα πούμε;

Κυρίως εξαιτίας όσων πρέπει να πούμε ή να αντιμετωπίσουμε αν τα πούμε.

-Τα social media έχουν ενισχύσει αυτό το πρόβλημα, τουλάχιστον στις δια ζώσης επικοινωνίες μας;

Νομίζω ναι, αλλά κυρίως αυτό συμβαίνει γιατί εκεί έχουμε πάντα ένα προφίλ με ανθρώπους με τους οποίους έχουμε πολλά κοινά, οπότε η θέση ή η γνώμη μας βρίσκει πάντα μια σχετική αποδοχή, με αποτέλεσμα να μην είναι αποδεκτή ή ευχάριστη μια διαφωνία, αλλά και η ευθύνη ενός λάθους.

-Ποιος είναι ο σωστός και ποιος ο λανθασμένος τρόπος να μεγαλώνει κανείς;

Υπάρχουν τόσες εκδοχές όσες και άνθρωποι, αλλά προσωπικά ως μπαμπάς προσπαθώ να επηρεάζω το γιο μου να προτιμά παιχνίδια που θέλω κι εγώ. Και μέχρι στιγμής έχουμε το ίδιο γούστο, πράγμα καλό για εκείνον, αλλά ανησυχητικό για μένα!

-Και ποιο είναι το καλύτερο χρονικό σημείο κάθε σχέσης; 

Αυτό είναι αμφισβητούμενο, αλλά έχω μία εκδοχή που παρουσιάζω στην παράσταση, ας πούμε όμως ότι είναι περίπου όταν έχεις περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις για τον άνθρωπο που είστε μαζί.

Υπάρχει κάποιο θέμα το οποίο, κατά τη γνώμη σας, δεν επιδέχεται σάτιρας ή το μόνο που μετρά είναι ο τρόπος και οι προθέσεις;

Κανένα. Το κριτήριο για μένα είναι αυτά που αναφέρατε κι επιπλέον ο χρόνος που επιλέγεις και η πρόθεση να αναδείξεις κάτι αστείο ή κάτι ως αστείο κι όχι η ευθεία προσωπική επίθεση.

-Επηρέασε η πανδημία τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα; Κάνατε κάποιες επαναξιολογήσεις, ως άνθρωπος αλλά και ως κωμικός;

Αναθεώρησα το χρόνο που καταναλώνω και τον τρόπο που επιλέγω να κάνω ή όχι κάτι. Περνώντας αρκετό χρόνο με ηρεμία ήμουν πολύ πιο παραγωγικός στη δουλειά μου, στο γράψιμο δηλαδή, οπότε αποφάσισα ότι αυτό, όσο είναι εφικτό, θα το διατηρήσω. Ιδανικά χωρίς κάποια πανδημία.

Ταυτότητα παράστασης

Γιώργος Χατζηπαύλου- «Ο ελέφαντας στο δωμάτιο»

Πού: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Πότε: Παρασκευή 19 Μαΐου, στις 9.30 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Προπώληση: viva.gr & στο ταμείο του κινηματοθεάτρου

Διάρκεια: 80’ χωρίς διάλειμμα

Κατάλληλο από 15 ετών και άνω.

Παραγωγή/Οργάνωση: Αλέξανδρος Ζώης

Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου- We Will

-Μάθετε πρώτοι όλα όσα ετοιμάζει ο Γιώργος Χατζηπαύλου, κάνοντας τακτικά κλικ στο www.xatzi.gr