Ολοκληρώνεται η μελέτη για την επαναλειτουργία του αρδευτικού στο Καρτερόλι

Ολοκληρώνεται η μελέτη για την επαναλειτουργία του αρδευτικού στο Καρτερόλι

Σύσκεψη για την επαναλειτουργία του αρδευτικού στην Τοπική Κοινότητα Καρτερολίου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ανδρέα Τσουκαλά.

Στόχος της ήταν η ενημέρωση των συμμετασχόντων για την πορεία της μελέτης που εκπονείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ανακατασκευή των αρδευτικών υποδομών, αλλά και για να συζητηθούν όλα τα θέματα με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το αρδευτικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Καρτερολίου και αφορά μια έκταση 950 στρεμμάτων.

Άλυτο πρόβλημα οι οφειλές στη ΔΕΗ
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο αρμόδιος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων Αναπτυξιακών Νόμων Στάθης Αναστασόπουλος, η προϊσταμένη του Τμήματος Εγγείων Βελτιώσεων της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Αικατερίνη Ξενούλη, ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Θεόδωρος Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. ΓΟΕΒ Παμίσου Βασίλης Δημόπουλος, ο υπάλληλος της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας με καθήκοντα στο ΓΟΕΒ Παμίσου Κωνσταντίνος Χρυσανθακόπουλος,  ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρτερολίου Ηλίας Χαραλαμπόπουλος και ο πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας του ΓΟΕΒ Καρτερολίου, Δημήτρης Αγγουράς.

Οι αντιπεριφερειάρχες κ. Τσουκαλάς και κ. Αναστασόπουλος ανέφεραν ότι η μελέτη, προϋπολογισμού περίπου 350.000 ευρώ, ολοκληρώνεται και βρίσκεται στο στάδιο οριστικοποίησης, ενώ πρέπει ταυτόχρονα να λυθούν τα θέματα που αφορούν στις οφειλές στη ΔΕΗ.

Προγραμματίσθηκε, δε, νέα σύσκεψη κατά το επόμενο διάστημα, προκειμένου να παρακολουθηθεί η τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την εξέλιξη των εργασιών.