Ολοκληρώνεται το 4ήμερο συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας στην Καλαμάτα

Ολοκληρώνεται το 4ήμερο συνέδριο  της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας στην Καλαμάτα

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα κάνατε, όσα προσφέρετε και όσα δημιουργείτε» απηύθυνε ο δήμαρχος Καλαμάτας κατά την έναρξη των εργασιών του 16ου Πανελλήνιου Επιστημονικού και Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Συνεδρίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, που διεξάγεται στην Καλαμάτα.

Το συνέδριο, στο οποίο μετέχουν περί τους 3.000 συνέδρους, διεξάγεται δια ζώσης στο συνεδριακό χώρο του «Elite City Resort» στην παραλία Καλαμάτας, αλλά και διαδικτυακά, και ολοκληρώνεται αύριο. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Πύλου-Νέστορος. 

«Έχοντας περάσει τα δύσκολα χρόνια της υγειονομικής κρίσης άπαντες πλέον αντιλαμβανόμαστε, στο μέγιστο βαθμό, τη σημασία του έργου των νοσηλευτών, των γιατρών, συνολικά των ανθρώπων που υπηρετούν και προσφέρουν στο χώρο της υγείας»  ανέφερε -μεταξύ άλλων- σε χαιρετισμό του ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, στηρίζει ουσιαστικά τις υγειονομικές δομές της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει έμπρακτα τη δημόσια υγεία: “Η πρόσφατη πανδημία απέδειξε στην πράξη πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος των νοσηλευτών στο δημόσιο σύστημα υγείας και, επομένως, τους οφείλεται να εισπράττουν -για την πολύπλευρη συνεισφορά τους- την αναγνώριση, ηθική και υλική, όπως τους αρμόζει”.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε ευχαριστίες για την προσφορά του νοσηλευτικού προσωπικού – στην περίοδο της πανδημίας, αλλά και εν γένει- επισημαίνοντας την ανάγκη για τη συνεχή επιμόρφωσή τους σε ένα ολοένα και πιο απαιτητικό περιβάλλον.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην ανάγκη να καλυφθεί το έδαφος ως προς την παροχή υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, επισημαίνοντας ότι και σήμερα πολύς κόσμος από αυτή υποχρεώνεται να μεταβαίνει στην Αθήνα για να τακτοποιήσει θέματα υγείας.

“Αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον -και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό έχει υπάρξει η διαπίστωση ότι πρέπει να γίνουν σοβαρά βήματα στον τομέα της υγείας” επισήμανε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας παράλληλα: “Ως Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίξαμε το ΕΣΥ με πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες μισθοδοσίας του επικουρικού προσωπικού, ενώ ενισχύσαμε τις δημόσιες δομές υγείας με σύγχρονο εξοπλισμό αξίας άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Επίσης, εδώ στην πόλη της Καλαμάτας για το Γενικό Νοσοκομείο υπάρχει συνολική πίστωση 10 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πρόσφατα παραδόθηκε το έργο αναδιάρθρωσης του ΤΕΠ στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα”.

Καταλήγοντας, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι αποτελεί σημαντική εξέλιξη η συμμετοχή εκπροσώπων των Περιφερειών στα Διοικητικά Συμβούλια των νοσοκομείων, παρατηρώντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στέκεται πάντα δίπλα στους λειτουργούς της δημόσιας υγείας ως αρωγός.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας, Άγγελος Χρονάς.