Νέα κινητοποίηση και στάση εργασίας σήμερα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Νέα κινητοποίηση και στάση εργασίας σήμερα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Νέα κινητοποίηση οργανώνεται για σήμερα, στις 11.00 το πρωί, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο όχι μόνο δε λύνει τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας, αλλά, αντίθετα, εμπαίζει τους συμβασιούχους, ανανεώνοντας τις συμβάσεις τους για έξι μήνες.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, στο πλαίσιο απόφασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Από την πλευρά τους, κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το οποίο ζητά την υποστήριξη της κινητοποίησης από όλους τους εργαζομένους, καθώς και οι νοσηλευτές στην ειδικότητα Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων σημειώνονται τα εξής: “Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας συμμετέχει στην 5ωρη στάση που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ πανελλαδικά την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι. Η κυβέρνηση εμπαίζει τους συμβασιούχους υγειονομικούς υπαλλήλους.

Απαιτούμε: Άμεση τροποποίηση της διάταξης. Δέσμευση για ένα χρόνο για παράταση των συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων. Απευθείας μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων -ΟΑΕΔ, Επικουρικών-Ειδικευόμενων νοσηλευτών -ΣΟΧ. Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων μάς αφορά όλους».

Νοσηλευτές στην ειδικότητα Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής
Με τη σειρά τους οι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι νοσηλευτές του Νοσοκομείου Καλαμάτας αναφέρουν: “Προτάσσουμε την αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο έκτρωμα του υπουργείου που ανανεώνει τους συμβασιούχους του ΕΣΥ για 6 μήνες και όχι ένα χρόνο όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας.

Εκφράζουμε τη στήριξη και αλληλεγγύη μας στους συμβασιούχους επικουρικούς και ΟΑΕΔιτες του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Όλοι οι συμβασιούχοι ενώνουμε τη φωνή μας για: Άμεση πρόσληψη όλων των συμβασιούχων του νοσοκομείου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να πάρει πίσω το νομοσχέδιο κοροϊδία για την 6μηνη ανανέωση. Να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα τμήματα και στις κλινικές που υπολειτουργούν. Η υγεία του λαού της Μεσσηνίας δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων του νοσοκομείου, αλλά όλου του λαού.

Καλούμε τους φορείς και τα σωματεία από τη Μεσσηνία να συμμετέχουν στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και στην παράσταση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή».

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις εκφράζει και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Πρώτα η Πελοπόννησος”, Μανώλης Μάκαρης.  

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Π.Φ.Υ. Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και των υπαλλήλων της Διοίκησης της 6ης Υ.Πε. καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην τετράωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΕ-ΠΦΥ) για σήμερα 11.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.

Επίσης, τα καλεί σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της 6ης Υ.Πε. στις 11.30 το πρωί, καθώς με αφορμή τη λήξη της διαβούλευσης των επίμαχων άρθρων που αφορούν στην πρόταση παράτασης των συμβάσεων επικουρικών και ΣΟΧ υπαλλήλων, θα επιδοθεί σχετικό υπόμνημα εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου στο διοικητή της 6ης Υ.Πε. κ. Καρβέλη.