ΠΑΕ Καλαμάτα: Ο Αντώνης Μαυρέας Γενικός Αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος

ΠΑΕ Καλαμάτα: Ο Αντώνης Μαυρέας Γενικός Αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος

Σε μια προσπάθεια βελτίωσης της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος η ΠΑΕ Καλαμάτα αποφάσισε την πρόσληψη νέου Γενικού Αρχηγού, πόστο για το οποίο επελέγη ο Αντώνης Μαυρέας. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό χθες: «Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει ότι ο Αντώνης Μαυρέας, μια εμβληματική μορφή του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, ο οποίος σαν ποδοσφαιριστής έχει φορέσει και τιμήσει την φανέλα της Μαύρης θύελλας, αναλαμβάνει Γενικός Αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του και με τον δυναμισμό και την προσωπικότητά του να δώσει στους παίκτες μας να καταλάβουν, τι σημαίνει να αγωνίζονται στην ομάδα μας».

Γκεοργκιόσκι-Κουδούνης για το παιχνίδι με το Αιγάλεω
Η πρόσληψη Μαυρέα ήρθε αμέσως μετά την τραγική εμφάνιση και ήττα της Καλαμάτας την περασμένη Δευτέρα στο Στάδιο Παραλίας με σκορ 0-2 στο παραδοσιακό ντέρμπι με το Αιγάλεω (24η αγωνιστική της Super League 2). Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των προπονητών, από πλευράς φιλοξενουμένων μίλησε ο «υπηρεσιακός» προπονητής, Γιώργος Κουδούνης, ο οποίος είναι Μεσσήνιος στην καταγωγή. Ο κ. Κουδούνης αναφέρθηκε στις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα του και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας, πιστώνοντας το μερίδιο και στον προπονητή Θωμά Γράφα, ο οποίος αποχώρησε πριν λίγες μέρες από τον πάγκο. Η προετοιμασία της ομάδα του πριν το ματς στην Καλαμάτα εστιάστηκε στην καλή δουλειά στο γήπεδο, αλλά και σε συζήτηση-ψυχολογική τόνωση των ποδοσφαιριστών, ενώ το παιχνίδι προσαρμόστηκε στις αδυναμίες του μεσσηνιακού συγκροτήματος, το οποίο έχει πολλές επιθετικές επιλογές και «χτυπήθηκε» στις κόντρα αντεπιθέσεις. Το Αιγάλεω δεν άφησε την Καλαμάτα να βρει ρυθμό παίζοντας κλειστά και έχοντας καλή απόδοση, συμπλήρωσε ο κ. Κουδούνης. Τέλος, δεν έκρυψε τους συναισθηματικούς δεσμούς που τον δένουν με την πόλη και τη Μαύρη Θύελλα, εκφράζοντας την επιθυμία να βλέπει την τοπική μας ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται και την ευχή να ξαναζήσει η Καλαμάτα μεγάλες στιγμές. 

Από την πλευρά του ο προπονητής των «μελαονολεύκων», Ίλτσο Γκεοργκιόσκι, παραδέχθηκε ότι η Καλαμάτα έκανε το χειρότερό της παιχνίδι στο διάστημα που ο ίδιος είναι στον πάγκο και δίκαια ηττήθηκε. Απέδωσε το αποτέλεσμα στα πολλά ατομικά λάθη, στις κακές και αργοπορημένες πάσες, στην έλλειψη αγωνιστικής διάθεσης των παικτών, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήθελε και κυνήγησε με πάθος τη νίκη. Η ανάλυση του παιχνιδιού θα δείξει ακριβέστερα τα λάθη που έγιναν κι αυτά θα πρέπει να αποτελέσουν «μάθημα» για τη συνέχεια.

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Super League 2
Τα θέματα που συζητήθηκαν και τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά το χθεσινό ΔΣ γνωστοποίησε η Super League 2. Ειδικότερα, «ενημερώθηκε το σώμα από τον Πρόεδρο κ. Πέτρο Μαρτσούκο για τη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Στάλθηκαν στις ΠΑΕ τα δικαιολογητικά που ορίζει η ΚΥΑ για το ποσοστό φορολόγησης τυχερών παιγνίων, προκειμένου να τηρηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συζήτηση για την οργάνωση και διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2023-2024. Έως το επόμενο συμβούλιο, το οποίο θα διεξαχθεί 31.05.2023, ζητήθηκε από τις ΠΑΕ να καταθέσουν σχετικές προτάσεις».

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής της SL2
Η Super League 2 ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα της επικείμενης 25ης αγωνιστικής που όσον αφορά στο Νότιο Όμιλο έχει ως εξής:

Παρασκευή 12.05.2023

Αιγάλεω – Απόλλων Σμύρνης (15:15 / ΕΡΤ3)

Σάββατο 13.05.2023

Καλλιθέα – Επισκοπή (16:00)

ΠΑΟ Ρουφ – Καλαμάτα (γήπ. Σ. Γιαλαμπίδης, 16:00)

Κυριακή 14.05.2023

Προοδευτική – Χανιά (16:00)

Δευτέρα 15.05.2023

Κηφισιά – Ολυμπιακός Β (15:15 / ΕΡΤ3)

ΟΦ Ιεράπετρας – Παναχαϊκή (15:00)

Ρεπό: Ηλιούπολη