Παιδικές Χαρές Καλαμάτας: Δεν είναι αυτό το καλύτερο δυνατό που μπορούμε

Παιδικές Χαρές Καλαμάτας: Δεν είναι αυτό το καλύτερο δυνατό που μπορούμε

Κάνοντας μια βόλτα κανείς στις γειτονιές της Καλαμάτας, και συγκεκριμένα στις παιδικές χαρές που λειτουργούν εκεί, φιλοξενώντας καθημερινά μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά, θα συνειδητοποιήσει ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι περισσότερες δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παιδική χαρά που βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο του Μεσσηνιακού, στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας, ή αυτή στα «Σχοινιά» επί της Νέδοντος.

Στην πρώτη, πέραν της έλλειψης ελαστικού δαπέδου ασφαλείας, που θα έπρεπε να φέρουν όλες οι παιδικές χαρές της πόλης για αποφυγή τραυματισμών, ο εξοπλισμός με σύγχρονα όργανα, που θα συνεπάγονται ασφαλή δραστηριότητα και ψυχαγωγία των παιδιών, είναι ζήτημα ουσίας που πρέπει να διευθετηθεί.

Άλλωστε, παραδείγματα όπως είναι η παιδική χαρά στο Πάρκο του ΟΣΕ ή αυτή στην πλατεία Μαυρομιχάλη, είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις αναβαθμισμένων χώρων της πόλης για τη χρήση αυτή.

Υ.Γ. Στις αρχές του Μαρτίου (02/03/2023) αποφασίστηκε η ανάθεση για τη «Συντήρηση παιδικών χαρών 2023» της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, με σκοπό τον έλεγχο και τη διενέργεια εργασιών συντήρησης, επισκευής και αποκατάστασης των ζητημάτων αυτού του τύπου. Παρ’ όλα αυτά, δεκάδες εξακολουθούν να είναι τα ζητήματα που παραμένουν άλυτα στις παιδικές χαρές της πόλης.

Χρ.Μ.