Παναιγιάλειος –Εράνη: Έμειναν με άδεια χέρια οι Φιλιατρινοί, παρά την συγκλονιστική ισοφάριση

Παναιγιάλειος –Εράνη: Έμειναν με άδεια χέρια οι Φιλιατρινοί, παρά την συγκλονιστική ισοφάριση

Παιχνίδι για γερά νεύρα, με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων και υψηλή αγωνιστική ποιότητα πρόσφεραν χθες στο δημοτικό γήπεδο Αιγίου ο τοπικός Παναιγιάλειος και η Εράνη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Δυστυχώς παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι Φιλιατρινοί, οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 3-2, παρ’ ότι οι «πράσινοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν με δύο γκολ σε δύο λεπτά. Το μεσσηνιακό συγκρότημα δεν χάρηκε για πολύ το 2-2, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Παναιγιάλειος πήρε και πάλι προβάδισμα, το οποίο και κράτησε μέχρι τέλους παρ’ ότι αγωνίστηκε για μισή ώρα με δέκα παίκτες.  

Ο Παναγιάλειος, που προπονεί ο Θοδωρής Ανδριόπουλος, μαζί με τον Αμυκλιακό Λακωνίας και τον Παλληξουριακό Κεφαλλονιάς (ο οποίος έχει έναν αγώνα περισσότερο) μοιράζονται την κορυφή του 5ου Ομίλου με 2 νίκες. Η Εράνη έχει χάσει έδαφος, όμως απέδειξε για μια ακόμη φορά τις αγωνιστικές της δυνατότητες που αν εκμεταλλευτεί στη συνέχεια, θα μπορέσει να μπει στην πρώτη 3άδα που οδηγεί στην άνοδο. Επόμενος αγώνας για την ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου θα είναι την προσεχή Κυριακή στο Λεωνίδιο, κόντρα στον θεωρητικά πιο αδύναμο κρίκο της διοργάνωσης, καθώς είναι η μόνη ομάδα χωρίς βαθμό.

Το φιλμ του αγώνα
Η Εράνη ξεκίνησε δυναμικά στο χθεσινό παιχνίδι και είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Μπάρκα για να ανοίξει το σκορ στα πρώτα λεπτά 2-3 λεπτά. Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν μόλις στο 5΄με σουτ του Αρβανίτη έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να κοντράρει κάπου ξεγελώντας τον Κουμπαρούλη και καταλήγοντας στα δίχτυα. Στο 31’ ο Παναιγιάλειος πέτυχε και δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Γκάτση, έπειτα από σέντρα του Σπανού.

Στο β’ ημίχρονο η Εράνη μπήκε και πάλι με ορμή, μόνο που αυτή τη φορά …της βγήκαν και οι φάσεις, σοκάροντας τους γηπεδούχους, αρχικά στο 56’ με τον Πέππα να μειώνει σε 2-1 και στο 58’ τον Κόλλια να εκμεταλλεύεται λάθος του Αθανασόπουλου, πετυχαίνοντας την ισοφάριση! Ο Γκάτσης, όμως «ξαναχτύπησε» για τον Παναιγιάλειο και πάλι με κεφαλιά (μετά από σέντρα του Λιάτου) πέτυχε το 3-2 για την ομάδα του. Στο 63’ η προσπάθεια των Φιλιατρινών έγινε με πιο ευνοϊκούς όρους, καθώς ο αντίπαλος έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σπανού με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Κόλλια. Η πίεση όμως δεν καρποφόρησε, με την Εράνη να μένει με άδεια χέρια και στο δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι της (είχε ηττηθεί και στη Σπάρτη από τον Αμυκλιακό κατά την πρεμιέρα, ενώ κέρδισε στην έδρα της τον ΑΟ Λεβάντε).

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Αθανασόπουλος, Βλάχος (88′ Μαχαίρας), Οικονόμου, Μ. Σπανός, Κοτσόκολος, Χούσα, Α. Σπανός (64’ Κόρμπος), Λιάτος, Σκούτας (88′ Τσεκούρας), Γκάτσης, Αρβανίτης.

ΕΡΑΝΗ: Κουμπαρούλης, Μπινιώρης, Χρονόπουλος (51′ Βασιλόπουλος), Μιχαλόπουλος, Μπάρκας, Πέππας, Κόλλιας, Τσόπελας (85′ Πλακάς), Γκότσης, Γεωργιόπουλος, Γκεβόρι.

Μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική-5ος όμιλος
Τα χθεσινά αποτελέσματα (3η αγωνιστική)

Παναιγιάλειος-Εράνη Φιλιατρών 3-2

Παλληξουριακός-Λεωνίδιο       2-1

ΑΟ Λεβάντε-Αμυκλιακός 0-2

Η βαθμολογία

1.Παναιγιάλειος 6     4-2

2.Αμυκλιακός 6        3-0

3.Παλληξουριακός 6        3-1

———————-

4.ΠΑΟ Βάρδας 4     4-2

5.Εράνη 3 6-4

6.ΑΟ Λεβάντε 1       2-8

7.Λεωνίδιο 0    1-5

-Ρεπό έχουν κάνει Αμυκλιακός, Παναιγιάλειος και Βάρδα.

Η επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 28/5)

ΑΣ Λεωνίδιο – Εράνη Φιλιατρών

ΠΑΟ Βάρδας – Παλληξουριακός

ΑΟ Λεβάντε – Παναιγιάλειος

Ρεπό: Αμυκλιακός