Παπαφλέσσεια: Με σπουδαίους Έλληνες και ξένους πρωταθλητές την άλλη Τετάρτη 31/5 στην Καλαμάτα

Παπαφλέσσεια: Με σπουδαίους Έλληνες και ξένους πρωταθλητές την άλλη Τετάρτη 31/5 στην Καλαμάτα

Μια εβδομάδα απομένει για το μεγάλο ιστορικό διεθνές μίτινγκ Παπαφλέσσεια που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο της Παραλίας την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, με διοργανωτή τον Μεσσηνιακό. Το ραντεβού των φίλων του κλασικού αθλητισμού είναι στις 6 μ.μ. στο Στάδιο της Παραλίας, εκεί όπου θα αγωνιστούν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι πρωταθλητές, στο πλαίσιο μιας πολύ ανταγωνιστικής συνάντησης, η οποία έχει ενταχθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στη σειρά του  World Athletic continental tour Challenger.

Τα αγωνίσματα των φετινών Παπαφλεσσείων είναι:

Άνδρες: 100μ., 200μ., 400μ.,  800μ., 400μ. με εμπόδια, άλμα τριπλούν.

Γυναίκες: 100μ., 200μ., 800μ., 100μ. με εμπόδια, άλμα σε μήκος, άλμα σε ύψος, ακοντισμός.

Ανάμεσα του αγώνα της 31ης Μαΐου θα είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό Ελίνα Τζένγκο, ο 2ος νικητής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου 2023 Νίκος Ανδρικόπουλος, ο κουβανός Reynier Mena, ένας από τους κορυφαίους δρομείς ταχύτητας της περσινής περιόδου, ο  Blessinig Afrifah  (Israel) χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής το 2022 (πρωτάθλημα Κ20), η ακοντίστρια από την Σερβία Marija Vucenovic (2η Ευρωπαϊκό Κύπελλο 2023), η Ρουμάνα Floredina Jusko με ρεκόρ 6,92μ. στο μήκος και η πρωταθλήτρια του άλματος σε ύψος Marija Vuković (Μαυροβούνιο). Η Vuković κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου το περασμένο έτος και ήταν επίσης η νικήτρια του αγωνίσματος της στα «Παπαφλέσσεια» του 2022.

Αξιοσημείωτη είναι και η περίπτωση του Blessinig Afrifah, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές των δρόμων ταχύτητας,  που θα απασχολήσει την παγκόσμια αθλητική κοινότητα στο άμεσο μέλλον. Ο 19χρονος αθλητής από το Ισραήλ, ήταν ο νικητής στο αγώνισμα των 200 μέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Κ20 (Εφήβων/ Νεανίδων) που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Κολομβία.

Η περσινή επίδοση του Afrifah  (19’’.96)  στα 200μ. τον κατατάσσει στην 3η θέση (Κ20) όλων των εποχών, μετά από τους αθλητές  «μύθους» του αγωνίσματος,  όπως ο Erriyon Knighton (1ος – 19’’.49) και ο Usain Bolt (2ος – 19’’.93).

Τα Παπαφλέσσεια 2023 υποστηρίζουν στο πλευρό του Μεσσηνιακού η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο ΣΕΓΑΣ, ενώ τελούν υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.