Παπαλάμπρεια 2023: Την Κυριακή ο αγώνας δρόμου Μεσοπόταμος-Καλοχώρι-Ρωμύρι

Παπαλάμπρεια 2023: Την Κυριακή ο αγώνας δρόμου Μεσοπόταμος-Καλοχώρι-Ρωμύρι

Ο ημιορεινός αγώνας ”Παπαλάμπρεια 2023” θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου 2023 για 4η φορά με διοργανωτή τον Σύλλογο Ρωμυραίων. Θα συμμετέχουν αθλητές από πολλούς αθλητικούς συλλόγους της Μεσσηνίας, οι οποίοι κομίζουν τις καλύτερες εντυπώσεις γι’ αυτόν. Αφετηρία θα είναι η Κεντρική Πλατεία Μεσοποτάμου.

Εκεί θα υπάρχουν άτομα για την υποδοχή των φιλοξενούμενων και των συμμετεχόντων αθλητών, τα οποία θα προβούν σε τυχόν νέες εγγραφές, όπως επίσης στην χορήγηση των αριθμών συμμετοχής και της αναμνηστικής μπλούζας.

Οι εγγραφές είναι δωρεάν, καθώς αυτές αποτελούν ευγενική χορηγία του Συλλόγου των Απανταχού Ρωμυραίων και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στους υπεύθυνους, Παναγιώτη Πυλιώτη (6944-412279) και Αλέξη Χρονόπουλο (6978-101907).

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10 το πρωί, μπροστά στο Κοινοτικό Κατάστημα Μεσοποτάμου επί της Κεντρικής Πλατείας του χωριού. Θα υπάρξει αυτοκίνητο εκεί, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να εναποθέσουν τα προσωπικά τους είδη, τα οποία θα παραλάβουν με ασφάλεια στον τερματισμό. Η διαδρομή στα πρώτα 5 χιλιόμετρα είναι ασφάλτινη και στα υπόλοιπα 2,5 χωμάτινη. Στα πρώτα 4 χιλιόμετρα είναι επίπεδη, ενώ στα υπόλοιπα 3,5 ανηφορική. Οι αθλητές θα διέλθουν μέσα από το κέντρο του χωριού Καλοχώρι, στο οποίο ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλοχωρίου και κάτοικοι θα παρέχουν νερά, ισοτονικά, φρούτα και λοιπά (ευγενική χορηγία).

Ο τερματισμός θα γίνει στο πάνω μέρος του παλιού χωριού Ρωμύρι. Προγραμματίζεται η άφιξη του πρώτου αθλητή (ή αθλήτριας), να γίνει ταυτόχρονα με την απόλυση της θείας λειτουργίας (με αρτοκλασία και πανήγυρη) για τον Άγιο Νικόλαο τον Εν Βουνένοις. Στον τερματισμό θα δίνονται νερά, φρούτα και αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους και όλες που θα τερματίσουν. Οι 3 πρώτοι άνδρες και αντίστοιχα οι 3 πρώτες γυναίκες, θα βραβευτούν με κύπελλα.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και την ολοκλήρωση του Αγώνα Δρόμου, θα ακολουθήσει πανηγύρι με ζωντανή μουσική. Στους συμμετέχοντες θα παρατεθεί δωρεάν γεύμα, προσφορά κι’ αυτό του Συλλόγου των Απανταχού Ρωμυραίων.