Παρουσίαση του Αντώνη Μαυρέα στους ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας

Παρουσίαση του Αντώνη Μαυρέα στους ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας

«Συνειδητοποιήστε ποια φανέλα φοράτε. Όσοι δε γνωρίζετε την ιστορία της Μαύρης Θύελλας καλό είναι να τη μάθετε έστω και τώρα.» Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στην πρώτη του γνωριμία-ομιλία με τους ποδοσφαιριστές ο Αντώνης Μαυρέας, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα γενικού αρχηγού στην ομάδα μας.

Η τοπική μας ομάδα προετοιμάζεται για την εκτός έδρας αναμέτρηση που θα ακολουθήσει το Σάββατο (γήπεδο «Γιαλαμπίδης», 4 μ.μ.) με αντίπαλο τον ουραγό ΠΑΟ Ρουφ.

Συλλυπητήρια για Ι. Χιώτη
Η ΠΑΕ Καλαμάτα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Γιάννη Χιώτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή προχθές σε ηλικία 77 ετών. «Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Διοργάνωση αιμοδοσίας και δωρεάς μυελού των οστών την Τρίτη στην πλατεία
Η ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης KALAMATA FC “ΠΝΟΗ” και η εταιρεία μεταφορών ΣΠΟΥΡΓΙΤΗΣ Trans σε συνεργασία με το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Υπηρεσία Αιμοδοσίας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας διοργανώνει την Τρίτη 16 Μαΐου, εκδήλωση αιμοδοσίας και δωρεάς μυελού των οστών από τις 09:00 π.μ έως τις 14:00 μ.μ στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας.

Οδηγίες για τον αιμοδότη πριν και μετά την αιμοδοσία

-Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα 18-62 ετών, μπορεί να δίνει άφοβα αίμα 3-4 φορές το χρόνο.

-Η αιμοδοσία είναι τελείως ακίνδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.

Πριν την αιμοδοσία:

-Δεν πρέπει να διενεργείται αιμοδοσία πριν περάσουν τρεις μήνες από την προηγούμενη.

-Καλό είναι η αιμοδοσία να γίνεται όταν ο αιμοδότης είναι ξεκούραστος και έχει κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα 6-7 ώρες τουλάχιστον.

-Πριν την αιμοδοσία πρέπει να προηγείται ελαφρύ πρωινό ή να έχουν περάσει 4 ώρες από το μεσημβρινό γεύμα, που καλό είναι να είναι επίσης ελαφρύ.

-Απαγορεύεται η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών

Μετά την αιμοδοσία:

-Ο αιμοδότης πρέπει να ακολουθεί τις συμβουλές του νοσηλευτικού προσωπικού.

-Να πάρει την τροφή που του προσφέρεται και να μην αποχωρήσει από το Τμήμα αιμοδοσίας πριν του το επιτρέψει το υπεύθυνο προσωπικό.

-Να μην κάνει έντονη σωματική άσκηση την ημέρα της αιμοδοσίας.

-Να πάρει περισσότερα υγρά και καλό γεύμα την ημέρα της αιμοδοσίας.

Φορέας διενέργειας θα είναι το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν. Νοσοκομείου Καλαμάτας